Carne de pui

Piept de pui dietetic la grătar cu suc de grapefruit

  •  
  •  
  •  
  •  

Piept de pui la grătar cu suc de grapefruit. Acest fel de mâncare se face foarte rapid și este extrem de sățios.

 

Am zile când îmi este poftă și de carne. De carne la grătar. Pentru că nu prea am voie carne, nici măcar din asta mai slabă, nu mai zic de porc sau altceva, aleg piept de pui, pulpe fără piele sau curcan. Tipurile astea de carne au mai puține grasimi, deci mai puține calorii. Deși ar trebui să evit puiul din comerț din cauza hormonilor adăugați, antibiotice și cine mai știe ce, acesta se face rapid și nu se întărește pe grătar precum puiul crescut în curte. Multă lume nu agrează pieptul de pui din cauză că li se pare că e fad sau uscat. Mie una îmi place. Dacă îl gătești corect, ai o bucată de carne gustoasă în farfurie.

Cum se face pieptul de pui să rămână suculent? Cum îi dăm gust?

Vedeți mai jos.

Total calorii/porție- cca 498

Ingrediente pentru doua porții

1 piept de pui (300- 400g) 114calorii/100g

Piper – 251 calorii/100g

1 linguriță de ulei- 884calorii/100g

1g sare (un praf) calorii/100g=0

1 grapefruit -42 calorii/100g=

400g legume mexicane- 85 calorii/100g

 

Mod de preparare

Am spălat carnea, am șters-o cu prosoape de hârtie. Am taiat pieptul felii cam de 1cm grosime.

Apoi am presărat carnea cu un praf de sare( cam un gram), piper, am turnat și uleiul. Am masat bine feliile de piept de pui și le-am lăsat pe masă să se împrietenească vreo 30 de minute cu condimentele.

Cât a stat carnea la marinat pe masă, am pregatit tigaia grill și am pus legumele mexicane într-o oală mica pe foc cu 100g de apă și sare. Cand a dat semne de fierbere, am cronometrat fix 5 minute, am oprit focul și am tras oala deoparte. Nu vreau să se gătească în continuare legumele. Le vreau ușor crocante și sa aibă culori vii, frumoase. Legumele dacă nu sunt gătite în exces, își păstrează și proprietățile nutritive necesare organismului. Noi mâncăm și cu ochii, nu doar cu gura 😁

Avem legumele gata pregatite. Mai trebuie să frigem carnea. Tigaia grill se încinge bine de tot. Se adaugă pieptul de pui doar în momentul când nu putem ține 5 secunde mâna deasupra tigăii. Vrem să facem friptură, nu fiertură. Dacă tigaia nu e încinsă bine, va ieși tot sucul din carne și aceasta se va întări și nu va mai avea nici gust bun. Carnea va sfărâi cand se atinge de tigaia încinsă bine și se va forma crusta care va ține sucul interior. Se va sigila și așa va fi suculentă. O întoarcem o singură dată. Se va desprinde singură când este gata. La pui este gata cam după  4-5 minute pe o parte, asta în funcție de cât de groasă e bucata de pui. Și încă 3-4 minute pe cealaltă parte. Vrem să fie gătită bine, pentru că nu ne jucăm cu carnea de pui, nu vrem să ne îmbolnăvim,  dar vrem să fie  suculentă si gatita suficient, nu să mâncăm o talpă-cauciuc fără gust…

Eu pun la o porție cam 250g de legume și carne între 150g și 200g. Depinde dacă mănânc la prânz ori la cină. Seara reduc cantitatea de proteină.

Porția din rețetă este urmatoarea.

200g pui

200g legume

Jumate de grapfruit.

Am stors jumate din grapefruit  peste carnea gătită. Restul l-am pus în farfurie să mai adaug la nevoie. Eu am pus și restul de suc. A ieșit delicios. Ca să nu vi se pară amar grapefruitul, lăsați-l cateva zile langa mere sau banane ca să se mai coacă. Va deveni mai dulce si suculent. Uneori îi dau și soțului din mâncarea mea de regim și nu simte că e ceva pentru dietă. Chiar se miră că are gust tare bun. El care e mare fan sare și grăsimi mănâncă cu plăcere și din mâncarea mea mai fără cele menționate 😁😀

Să încercați rețeta și să reveniți cu impresii ❤

 

 

 

 


  •  
  •  
  •  
  •  

DespreMya Benea

Bună . Eu sunt Mya . Sunt din Galați, am copilărit într-o comună din aproprierea orașului. Am invatat sa gatesc de la mama. Pasiunea gatitului cred c-o am in sange, imi place prea mult sa fac asta :) Daca inainte gateam de toate si experimentam tot in zona culinara, din ianuarie 2020 de cand am aflat ca am hipotiroidie hashimoto autoimuna cronica, stilul meu in bucatarie si in viata s-a schimbat complet. Asa a luat nastere blogul @aromelemyei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *