Cheesecake fara zahar Desert cu stevia Dulciuri fara zahar Fara gluten

Cheesecake dietetic fără zahăr cu blat de banane

  •  
  •  
  •  
  •  

Cheesecake delicios cu banane și calorii puține. Fără zahăr. Fără gluten. Fără făină.

Eu sunt una din persoanele care adoră orice este cu brânză. Mai ales cheesecake. Cum în regimul pentru hipotiroidism nu prea am voie lactate cu grăsime multă cum se folosește de obicei la cheesecake, zahăr și gluten, am zis ca o să fac un cheesecake fără astea ca să îmi fac si eu pofta de dulce ce o aveam de ceva timp. Nu mi-am închipuit ce bunătate de cheesecake o să iasă 😃 Zis si făcut. Mi-am băgat capul în frigider, am scanat ingredientele, m-am orientat un pic și în dulap să văd  din ce fac blatul, dar mi-au sarit în ochi bananele prea coapte din fructieră. Zic gata, ia să încerc blatul cu bananele ce nu aveam cum să le mananc în maxim o zi cât mai rezistau… Asa am trecut la treabă. Cu toate ingredientele pe masă, m-am organizat și cântărit tot ca să stiu de unde să încep. Brânza proaspătă are și ea lactoză dar într-o proporție mai mică. Prin fermenții naturali se distruge lactoza și nu mai crează probleme așa mari.

cca170Calorii/porție

Total porții- 8

Total calorii 1361

Dimensiune tavă-18cm

Ingrediente cheesecake

● 5 banane coapte bine

● 2 ouă mari sau 3 mai mici

● 30g unt de cocos

● 5-6 pastile de stevia

● 2 zahar vanilat

● 200g brânză cu 5% grasime

● 200g iaurt cremos cu 2% grasime

● 1 plic extract de vanilie sau o linguriță plină

● 1 plic coajă de lămâie sau 1 linguriță plină

 

Mod de preparare cheesecake

Am luat o coala de hârtie de copt și am pus la fundul tăvii cu fundul detașabil și pe margine. Am uns bine marginile tăvii cu unt de cocos, am adaugat si restul de unt de cocos in tava, apoi am adăugat bananele decojite. Eu recomand sa puneti untul peste banane, asa l-as fi pus dar din graba am inversat ordinea.

 

Am pus peste ele zaharul vanilat și am trecut la umplutura cu brânză.

 

Tot acum am dat si drumul cuptorului la 190° . Al meu cuptor fiind pe gaz, durează cam 30de minute să se încălzească uniform. Am și termometru de cuptor care mă ajută să am idee de temperatura din interiorul lui. E un ajutor de nădejde în bucătărie termometrul de cuptor 🥰

Cum se face umplutura de cheesecake? Simplu și rapid.

 

Se pun toate ingredientele într-un castron în afara de banane, zahar vanilat si untul de cocos care sunt baza-blatul și se mixează scurt sau se amestecă cu telul până sunt omogenizate toate. Pastilele de stevia se pisează inainte de a fi adăugate la umplutură.

 

Introducem tava la 190° pentru 20minute. Dupa cele 20 de minute, scadem temperatura la 160° și mai ținem încă 40de minute.

 

Cheesecakeul se lasă să se răcească în tavă și apoi se mai lasa vreo două ore la frigider.

 

Eu l-am lăsat vreo doua ore pe masă, pe un suport grilaj, n-am rezistat mai mult. Muream de poftă 😁😃 Răbdare multă trebuie dar chiar nu am mai avut și l-am tăiat ușor călduț. Nu recomand asta dacă vreți să se taie frumos, dar la mine pofta a învins 🤷‍♀️😁 Am rămas wow când am gustat prima oară. Cât de bun a putut ieși acest cheesecake 🥰 E atât de cremos, însiropat, bananele au devenit cremoase, jos, la bază s-a format un sos caramel cu gust de banane de-ți vine să mananci jumate de cheesecake, nu doar o porție 😅🤣🙈

 

Vă recomand să faceți porție dublă dacă aveți familie mare. Noi suntem doi și abia ne-a ajuns două zile 🤣🙈

E prea bun ca să nu-l încercați ❤😘

 


  •  
  •  
  •  
  •  

DespreMya Benea

Bună . Eu sunt Mya . Sunt din Galați, am copilărit într-o comună din aproprierea orașului. Am invatat sa gatesc de la mama. Pasiunea gatitului cred c-o am in sange, imi place prea mult sa fac asta :) Daca inainte gateam de toate si experimentam tot in zona culinara, din ianuarie 2020 de cand am aflat ca am hipotiroidie hashimoto autoimuna cronica, stilul meu in bucatarie si in viata s-a schimbat complet. Asa a luat nastere blogul @aromelemyei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *