Aperitive De post Fara gluten Legume

Fasole bătută dietetica fără prajeală

  •  
  •  
  •  
  •  

Fasole bătută, frecată ori sleită fără prajeală, grăsimi și cu calorii puține.

 

Această mâncare cred că e pe placul multora. Este bună cea clasica pentru ca are prajeală cu ceapă, dar eu am ales s-o fac fără pentru că imi era tare poftă de ceva timp si prajit chiar nu am voie.  Stiam si că trebuie să modific cumva rețeta ca sa fie conform regimului meu actual. La mine este un stil de viață sănătos în acest moment, deja nu mai consider că sunt la un regim. Sunt un om asumat și știu bine că asta trebuie să fie viața mea de acum înainte. ,,Dacă viața îți dă lămâi, fă limonadă”, asta spune un proverb 😊

Am ales să mănânc sanatos pentru a-mi fi bine fizic, dar în același timp bucatele mele  de regim trebuie sa fie și gustoase. Dacă pun ceva in farfurie, trebuie să arate bine și papilele mele să ,,exclame” de bucurie când simt gustul. Sunt destul de pretențioasă la mâncare, așadar, ceea ce îmi ajunge în față și în farfurie trebuie să fie pe măsura așteptărilor mele.

Deci, sa vă prezint o rețetă tare gustoasă chiar dacă nu e făcută clasic.

111calorii/portie

3 portii

total calorii/reteta- 333

Ingrediente fasole bătută

300g fasole fiartă

2-3 linguri ulei

2g sare

5g piper( dupa gust)

3g boia

100g roșii

100g ardei capia

100g apă de la fasole

5-6 catei de usturoi

verdeata

in plus o lingurita de ulei de masline pentru sosul de rosii cu ardei

Mod de preparare fasole bătută

Se pune fasolea gata fiartă în blender cu uleiul, apa de la fasole, piperul, sarea. Se blendează bine până se face o pastă fină. Separat se curăță roșiile și ardeiul făcute pe grătar de pieliță. Eu am avut făcute pe grătar cu lemne și am scos din congelator. Așa e mai rapid. Fac mai mult o dată și am pentru mai mult timp. Scot când am nevoie 😃 Daca nu aveti fasole fiarta, puteti pune din conserva. Daca nici la conserva nu gasiti gata fiarta, simpla, fierbeti. Dureaza mai mult dar se merita. O parte fasole boabe uscate, trei parti apa, sare si radacinoase( O sa vina si reteta asta dar dupa ce se mai raceste afara )

Pasta de fasole se dă prin sită deasă ca să rămână cojile de la fasole acolo și să iasă cremoasă. Asta ajută și pentru cei cu intoleranță la lactoză. De regulă cei cu intoleranță au probleme si din cauza cojilor de fasole pentru că acestea conțin celuloză și este foarte greu de digerat și mai dă și alte reacții adverse destul de urâte.

Roșiile și ardeiul capia se toaca la cutit, destul de mare, pot fi date si prin blender. La rândul lor, se amestecă cu un praf de sare, piper și o lingura ulei de măsline sau floarea soarelui și se pune acest sos rezultat deasupra fasolei bătute, direct în farfurii.

Fasolea batuta se poate manca cu legume crude in loc de paine, mamaliga pentru ca nu are gluten, paine speciala fara gluten ori salata. Am pus o poza in care se vad si legumele servite alaturi. Poza asta este mai demult facuta, de prin primavara 🙂

 


  •  
  •  
  •  
  •  

DespreMya Benea

Bună . Eu sunt Mya . Sunt din Galați, am copilărit într-o comună din aproprierea orașului. Am invatat sa gatesc de la mama. Pasiunea gatitului cred c-o am in sange, imi place prea mult sa fac asta :) Daca inainte gateam de toate si experimentam tot in zona culinara, din ianuarie 2020 de cand am aflat ca am hipotiroidie hashimoto autoimuna cronica, stilul meu in bucatarie si in viata s-a schimbat complet. Asa a luat nastere blogul @aromelemyei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *