Sosuri

Pesto cu mai puține calorii după rețeta lui Jamie Oliver

  •  
  •  
  •  
  •  

Pesto cu calorii mai puține după rețeta lui Jamie Oliver.

 

Îl ador pe Jamie Oliver pe cât de mult ador si rețetele făcute de el. Am făcut rețeta lui in urmă cu doi ani la un eveniment la care am gătit. Am făcut multe bunătăți atunci, printre care și mozzarella cu pesto. Toți nuntașii au fost extrem de încântați de acest preparat.

Acum am modificat un pic rețeta ca sa reduc caloriile și să ma pot bucura și eu din nou de gustul bun al pastelor cu pesto. Am să postez în curând și rețeta pastelor fără gluten cu pesto. Au ieșit extraordinar de gustoase. În rețeta lui Jamie se pun dublu cam toate. Calculați voi caloriile acolo 🙈😃 Uleiul de masline si mugurii de pin sunt mega calorice, de acolo și cantitatea enormă de calorii din puține ingrediente. Nu mai zic de parmezan sau grana padano, că nu sunt departe nici ele 😃 De asta mănânc rar acest pesto, e foarte gustos dar foarte caloric 🤦‍♀️😁 Plus că nu am voie brânzeturi grase 😜🤦‍♀️

 

235Calorii/porție- aproximativ 40-45g =1 lingură de pesto

940Calorii/rețetă

Total/porții – 4

Ingrediente pesto

30g busuioc proaspăt

30g parmezan

12g grana padano

80g ulei de măsline

2 linguri zeamă de lămâie

6g usturoi-3 căței

6g muguri de pin

sare

piper

Mod de preparare pesto

Se rup frunzele de busuioc cu grijă ca să lăsăm lastarii in ghiveci și pentru o altă tură de pesto.

 

Se spală busuiocul sub jet de apă, rapid și se lasă la scurs într-o sită. Indicat este să nu se spele ca să nu se ducă aroma lui, dar cu pandemia actuală nu risc nimic 🙂

Apoi se cântăresc restul ingredientelor.

Parmezanul se rade fin inainte de a fi adăugat în blender, asta dacă aveți la bucată cum am avut eu. Dacă aveti parmezan ras, doar il cântăriți.  Eu am folosit un blender cu vas de 500ml, dacă nu aveti asa, merge si cu blender vertical.

 

Al meu le are pe ambele incluse dar eu mai des il folosesc pe acesta din imagine, e mai ușor de spălat și mai încăpător.

Mixare pesto

Se pun toate ingredientele in vasul blenderului și se toacă bine până devine ca o pastă. Busuiocul aproape că nu trebuie să se mai vadă.

 

Din cantitatea asta mi-au ieșit cam 4-5 porții. Mie imi place mult de tot și as fi zis ca-s doar vreo 3 porții dar caloriile zic altceva 😁😃🙈

În rețeta lui, cantitatea de pesto e mai mare, iar el a folosit pecorino in locul parmezanului. Eu nu am vrut să deviez foarte mult de la rețetă pentru că este bună așa cum este. De asta diferența nu este foarte mare între cele două.

 

Rețeta lui Jamie, cea originală, e într-o poză mai sus. O aveam salvată în telefon de ceva ani. Chiar era timpul să o fac din nou 😃  Cum eu nu mai aveam în casă pecorino, l-am înlocuit cu parmezan. Nu e rău nici cum am procedat eu. În unele zone din Italia se folosește parmezan și in altele pecorino. E fix ca la noi, diferă rețetele în funcție de zona în care ne aflăm pe hartă. Eu zic că este bun oricum acest pesto. Și  cu parmezan și cu pecorino. L-am facut și cum e rețeta lui Jamie, mai demult. Și mai pentru regimul meu acum 😃 Important atunci când îți sunt interzise multe într-un regim alimentar, este să nu fie mâncarea plictisitoare și fără gust. Încerc și mă străduiesc să fac totul cât mai gustos și mai puțin caloric. Sănătatea primează.

Aici vă las un filmuleț cu Jamie 🥰

https://www.youtube.com/watch?v=ccJoO466LeQ&feature=share

 

 


  •  
  •  
  •  
  •  

DespreMya Benea

Bună . Eu sunt Mya . Sunt din Galați, am copilărit într-o comună din aproprierea orașului. Am invatat sa gatesc de la mama. Pasiunea gatitului cred c-o am in sange, imi place prea mult sa fac asta :) Daca inainte gateam de toate si experimentam tot in zona culinara, din ianuarie 2020 de cand am aflat ca am hipotiroidie hashimoto autoimuna cronica, stilul meu in bucatarie si in viata s-a schimbat complet. Asa a luat nastere blogul @aromelemyei.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *