Desert cu stevia Deserturi Dulciuri fara zahar Fara gluten Fara lactoza

Desert dietetic la borcan cu iaurt și afine

  •  
  •  
  •  
  •  

Desert rapid cu iaurt și afine.

 

Acest desert e unul din preferatele mele. Este rapid, are iaurt, afine și ce e special la el este că nu conține zahăr.

Îmi era tare poftă de ceva dulce ieri după ce am văzut postarea de pe facebook cu prune a prietenei mele Crystyna Tara. A fost musai să-mi fac ceva. Stevia aveam, iaurtul nu-mi lipsește din frigider, precum și fructele. Prunele mele erau un pic prea trecute ca să le pun intr-un desert așa că am trecut la alte fructe. Afine.

 

177 calorii/porție

Cantitate rețetă-1 porție

Ingrediente desert cu iaurt

●150g iaurt cremos

●150g afine proaspete

●5-6 pastile de stevia (pisate)

 

 

Mod de preparare desert cu iaurt și afine

Se începe cu spălarea afinelor. Apoi acestea se pun într-o sita sau pe prosoape de hârtie la scurs. Urmează pisarea pastilelor de stevia. Stevia se amestecă cu iaurtul simplu. După ce nu mai sunt ude afinele, se cântăresc.

Ca să am straturi frumos colorate, am ales ca jumătate  din cantitatea de afine sa le zdrobesc ori sa le tai și să le pun în jumate din cantitatea de iaurt. Cealaltă parte de iaurt va rămâne albă.

 

 

 

Cum se pun straturile în borcan.

 

De jos în sus

Strat ●1-iaurt simplu, 1 lingură

Strat ●2-afine

Strat ●3-iaurt amestecat cu afine

Strat ●4-iaurt simplu

Strat ●5-afine

Strat ●6- iaurt  amestecat cu afine

Strat ●7-afine pentru decor

 

 

 

Acest desert poate fi mâncat și ca mic dejun, înlocuiește de minune o masă. Mie nici nu mi-a mai trebuit altceva pe lângă. A înlocuit cu succes una din mesele mele într-o zi.

Puteți lua oricând borcanul cu voi la serviciu sau să îl puneți pentru școală. Poate fi pregătit de seara, a doua zi doar îl puneți în geantă 🥰

 


  •  
  •  
  •  
  •  

DespreMya Benea

Bună . Eu sunt Mya . Sunt din Galați, am copilărit într-o comună din aproprierea orașului. Am invatat sa gatesc de la mama. Pasiunea gatitului cred c-o am in sange, imi place prea mult sa fac asta :) Daca inainte gateam de toate si experimentam tot in zona culinara, din ianuarie 2020 de cand am aflat ca am hipotiroidie hashimoto autoimuna cronica, stilul meu in bucatarie si in viata s-a schimbat complet. Asa a luat nastere blogul @aromelemyei.

1 comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *