Deserturi Fara gluten Fara lactoza

Desert rapid la pahar cu piersici

  •  
  •  
  •  
  •  

Desert rapid la pahar cu piersici.

 

 

V-am tot povestit despre tiroida si de regimul meu. De asta nu o să repet chiar la fiecare rețetă de ce evit unele alimente și de ce uneori mai poftesc și la ceva ce în mod normal nu am voie. Dacă preparatele cu ulei de cocos sunt chiar indicate pentru  a fi consumate în afecțiunea tiroidei Hashimoto, zaharul de cocos este tot un zahăr.  Dar să zicem că e oarecum mai permis față de cel alb dublu rafinat. De asta am ales să-l pun în desertul meu de azi. Mănânc rar zahăr de oricare ar fi el. Asta de când cu diagnosticul de hipotiroidism. Înainte țineam cont doar să nu exagerez din cauza siluetei 😃

 

Ingrediente desert la pahar cu piersici

150g piersici-1 bucată

150g iaurt cremos cu 2% grasime

15g zahăr de cocos

1 lingura zeamă de lămâie

5g orez expandat (optional)

 

 

Mod de preparare

Se taie piersica bine coaptă în două. Jumate se taie cubulete iar cealaltă jumătate se zdrobește. Se stropește piersica cu zeama de lămâie din ambele boluri (se amestecă cu lamaia ca să nu oxideze fructul).

Am pus jumate de iaurt din pahar peste piersica zdrobită și am amestecat.

 

Montare desert în pahar

Straturile

1- iaurt simplu-1 lingură

2- piersici cubulețe

3- iaurt cu piure de piersici

4- zahăr de cocos(jumate)

5- iaurt simplu

6- piersici cubulețe

7- iaurt cu piure de piersici

8- zahăr de cocos( ce a rămas)

9-iaurtul și cubulețe de piersici rămase și orez expandat

Se ornează cu orez expandat și felii de piersică care au fost stropite cu puțină zeamă de lămâie.

 

Orezul expandat se poate pune între straturi sau deasupra. Eu sincer am uitat să-l pun între straturi așa cum îmi propusesem 🤦‍♀️ Mi-am amintit la urmă de el când am observat bolul pe masă 😁 Paharul cu desert l-am băgat la rece o oră. Nu vă închipuiți ce bunătate a putut ieși în doar câteva minute. Are un gust delicios cu tentă de cafea cu lapte, caramel și fructe proaspete. E ceva de vis ❤

 

 

Alt desert rapid găsiți aici

Desert dietetic la borcan cu iaurt și afine


  •  
  •  
  •  
  •  

DespreMya Benea

Bună . Eu sunt Mya . Sunt din Galați, am copilărit într-o comună din aproprierea orașului. Am invatat sa gatesc de la mama. Pasiunea gatitului cred c-o am in sange, imi place prea mult sa fac asta :) Daca inainte gateam de toate si experimentam tot in zona culinara, din ianuarie 2020 de cand am aflat ca am hipotiroidie hashimoto autoimuna cronica, stilul meu in bucatarie si in viata s-a schimbat complet. Asa a luat nastere blogul @aromelemyei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *