Ciorbe Conserve Zarzavat

Zarzavat pentru ciorbe fără sare

  •  
  •  
  •  
  •  

Zarzavat pentru ciorbe fără sare. Cum se face zarzavatul fără sare? Cum se sterilizează să țină peste iarnă?

Pun zarzavat pentru ciorbe în fiecare an. Anul trecut am pus fără sare deloc, iar anul acesta am repetat. Eu pun doar din legumele pe care nu le găsesc iarna și care nu au gust pe timpul rece. Restul le găsesc proaspete în galantare si iarna.

21,5 Calorii/100g

Cantitate- 5 borcane de 800g

Ingrediente zarzavat pentru ciorbe

2 kg roșii

1kg ardei gras galben

1 kg ardei kapia

Mod de preparare zarzavat pentru ciorbe

Se începe cu spălarea borcanelor cu apă caldă și detergent de vase, apoi trebuie clătite bine. Borcanele ude se pun la sterilizat în cuptorul rece, timp de o oră la temperatura minimă a acestuia. Eu am sterilizat în același timp și borcanele pentru zacuscă pentru că le-am pus în aceeași zi.  Ca aici http://aromele-myei.ro/2020/09/22/zacusca-dietetica/

Legumele se spală în două ape sau sub jet de apă călduță. Se curăță de cotoare și de semințe.

Se toacă apoi mărunt ca pentru ciorbă. Cubulețe de cca 0,5mm. Nu-i bai mare dacă sunt un pic mai mari…

Am amestecat bine roșiile cu ardeii, apoi le-am pus în borcanele gata sterilizate. Se presează bine zarzavatul în borcane. O să mai scadă la cuptor.

După umplerea lor, borcanele le-am pus pe tava rece a cuptorului și le-am băgat 50 de minute la 150 de grade (treapta mică a celor pe gaz).

După trecerea timpului de stat la 150 de grade, se lasă borcanele la răcit în cuptor peste noapte. A doua zi se mută în cămară. Or să stea cuminți acolo până va veni iarna geroasă care ne va face să ne dorim o ciorbă fierbinte cu legume sau carne. O să ne încălzim organismul, ba chiar și sufletul cu o așa ciorbă gustoasă în care știm sigur ce am pus în ea ca să iasă delicioasă.

Eu vă doresc spor la treabă și la pus conserve pentru familie 😘

 

 

 


  •  
  •  
  •  
  •  

DespreMya Benea

Bună . Eu sunt Mya . Sunt din Galați, am copilărit într-o comună din aproprierea orașului. Am invatat sa gatesc de la mama. Pasiunea gatitului cred c-o am in sange, imi place prea mult sa fac asta :) Daca inainte gateam de toate si experimentam tot in zona culinara, din ianuarie 2020 de cand am aflat ca am hipotiroidie hashimoto autoimuna cronica, stilul meu in bucatarie si in viata s-a schimbat complet. Asa a luat nastere blogul @aromelemyei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *