De post Fara gluten Fara lactoza Legume Multicooker

Orez cu legume proaspete la multicooker-dieta rina- ziua de amidon

  •  
  •  
  •  
  •  

Orez cu legume proaspete la multicooker. Cum se face ? Cât durează gătirea orezului cu legume proaspete la multicooker?! Cum se procedează ca legumele să fie gătite, dar nu terciuite?! Cum se împart porțiile?

 

De ceva timp am început dieta Rina. Este cam tot ce mâncam eu până acum, doar că un pic mai organizat, iar alimentele împărțite pe zile ajută și la pierderea în greutate. Eu una, nu o pot ține în totalitate și exact, din cauza problemelor mele de sănătate, dar în mare parte, cam 90% mi se potrivește. Așa că am decis să scriu și rețetele asociate acestei diete care mă ajută să stau pe linia de plutire în alimentația mea. Această dietă se bazează pe alimentația disociată. Mie îmi place, mănânci pe săturate, ai foarte multe legume si fructe incluse, totul este calculat la gram, exact cum făceam și eu înainte de asta. Problema mea este că nu pot mânca ciocolata neagră la ziua de carbo și alte câteva  alimente, dar fac mici excepții de la dietă și am personalizat totul pentru ceea ce mi se potrivește mie. Vă povestesc astea ca să înțelegeți că se poate mânca sănătos, gustos și pe săturate chiar și la regim. La mine este deja un stil de viață sănătos de peste un an de zile.

 

371calorii/rețetă

-2 porții/rețetă/ 1 porție mare pentru prânz -din 80 g orez

-1 porție  mică pentru cină -din 40 g orez

 

Ingrediente orez cu legume proaspete la multicooker

●120g orez

●80g morcov -(1 mare)

●60g păstârnac -(1 bucată medie)

●100g țelină rădăcină

●100g ceapă rosie- (una medie)

●250g dovlecel- (un dovlecel mic)

●60g ardei capia- (unul potrivit)

●200g ciuperci champinion brune

●600ml apă

●1g sare

●1g piper

●1g de boia pentru ciuperci

 

Mod de preparare orez cu legume proaspete la multicooker

Legumele proaspete se spală și se curăță de coji, capete și semințe. Rădacinoasele lungi, adica morcovul si pastarnacul se taie rondele, iar restul legumelor se toaca in cuburi de 6-8mm.

Urmează ciupercile brune,  pe acestea le-am spălat individual sub jet de apă, rapid ca să nu absoarbă lichid și le-am pus într-o sită la scurs. Cât m-am ocupat de tocatul legumelor, ciupercile s-a scurs bine de apă și le-am mutat pe prosoape de hârtie. Asta în caz că mai aveau apă, prosoapele absorb excesul acesteia.

 

Mi-am pregătit oala de la multicooker în care am adăugat pe rând, oresul spălat într-o apă, legumele tocate și cele rondele, sarea, piperul și apa. Am setat pe programul rice, acesta gătește timp de 7 minute din moment ce ajunge la temperatura optimă.

Cât s-a gătit orezul cu legume în multicooker, am taiat ciupercile felii și le-am gătit fără ulei într-o tigaie antiaderentă, încălzită bine înainte. Cam 7-8 minute durează totul. La urmă am presărat ciupercile gătite cu puțină boia iute. Voi puteți pune și sare dacă aveți voie, dar nu foarte multă. Mai puteți pune peste ciuperci  orice condiment vă place. Piperul negru se potrivește foarte bine la aceste ciuperci.

Cam în zece minute a fost gata cu tot cu pregătire și gătire orezul meu cu legume proaspete făcut la multicooker. Nici nu-ți vine să crezi că este o mâncare de regim la cât de gustoasă iese. Acest orez are bucățele suculente de legume proaspete, aromă de piper negru proaspăt măcinat, înnobilat la urmă cu ciuperci brune gătite rapid în tigaia încinsă ca să-și păstreze toate sucurile și aromele în interior. La urmă o notă de boia iute și pic de sare întregește totul plăcut.

 

Cum se împarte cantitatea de orez cu legume pentru întreaga zi

Cei ce țin această dietă, știu că au voie un singur amidon în ziua de amidon, orez în cazul de față, doar la prânz și cină, și nu mai mult de 120g(maxim) pe întreaga zi. Așadar, rezultatul final se împarte la trei. Două părți din rețetă pentru prânz și a treia parte rămasă pentru cină.

Eu am lăsat mai multe ciuperci pentru cină, la prânz este porția  suficient de mare și nu poți mânca tot.

Poftă mare 🤗


  •  
  •  
  •  
  •  

DespreMya Benea

Bună . Eu sunt Mya . Sunt din Galați, am copilărit într-o comună din aproprierea orașului. Am invatat sa gatesc de la mama. Pasiunea gatitului cred c-o am in sange, imi place prea mult sa fac asta :) Daca inainte gateam de toate si experimentam tot in zona culinara, din ianuarie 2020 de cand am aflat ca am hipotiroidie hashimoto autoimuna cronica, stilul meu in bucatarie si in viata s-a schimbat complet. Asa a luat nastere blogul @aromelemyei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *