Aperitive Legume Salate

Salată dietetică cu ouă fierte

  •  
  •  
  •  
  •  

Salată dietetică rapidă cu ouă fierte. În cât timp se face salata dietetică cu ouă fierte?! Cum se asezonează să aibă un gust tare bun?!

 

De peste un an de zile salatele fac parte din meniul meu zilnic, fie ele  la prânz ori la cină. Nu pot zice că sunt mare fan salată verde, dar dacă este asezonată cum trebuie și are un dressing bun, chiar o mănânc cu plăcere. Cum nu pot pune sare suficientă pentru da gust, mai în toate salatele mele pun zeamă de lămâie sau mărar. Acestea potențează gustul de sărat existent deja în legume și de aceea nu se simte foarte tare lipsa sării din salate.  Salata asta cu ouă fierte o fac de câțiva ani și este printre preferata noastră. Soțul meu adoră salata verde și mă pune să o pregătesc destul de des.

cca 250 calorii/porție

2 porții/rețetă

Ingrediente salată verde cu ouă fierte

●3-4 ouă fierte

●1 salată creață mare

●1 ceapă roșie mică

●2 castraveți potriviți

●200g roșii

●1 lingură ulei

●Zeama de la o lămâie mică

●Un praf de sare

●Câteva fire de mărar-opțional

Mod de preparare salată verde cu ouă fierte

Mi-am pregătit ingredientele pe masă, apoi am pus într-o crăticioară apă și am lasat-o la fiert pe aragaz. Am spălat ouăle și le-am pus în crăticioară în momentul când apa avea semne că fierbe.

Am fiert ouăle 4-5 minute. Imediat le-am scos din apa fierbinte și le-am trecut sub un jet de apă rece. Am spart coaja ouălor și le-am lăsat câteva secunde să facă condens. În acest mod se curăță mai ușor de coajă și nu se zdrențuiește albușul. Mai este o variantă pe care o folosesc eu, dar durează mai mult până fierb. Se pun ouăle cu apa rece cu puțină sare de la început la fiert și se cronometrează 14-15 minute, apoi se procedează ca mai sus. Ambele variante funcționează la fel de bine. Cu apa rece de la început se zice că nu va crapa coaja. Am pățit să se crape în ambele variante, ba chiar și într-o variantă de mijloc cu apă caldă la 60° direct de la boiler. Important este să fie ouăle proaspete ca să se curețe coaja ușor.

Cât au fiert ouăle, am tăiat salata bine scursă de apă, în fâșii, roșiile felii, castraveții în rondele, ceapa tot rondele,  mărarul tocat fin, am stropit totul cu zeama de lămâie și lingura de ulei, am presărat un praf de sare și am amestecat totul. Dacă preferați să puneți ouăle în bol si să le amestecați, nu e greșit. Eu am vrut ca salata mea să arate și bine la aspect, nu sa fie doar gustoasă așa că ouale tăiate rondele le-am  adăugatla final în farfurii. Dar de multe ori am pus și ouăle tăiate în salată și am amestecat totul împreună cum vedeți în imaginile de mai jos.

Sfat:

Zeama de lămâie nu o puneți pe toată odată dacă știți că nu vă place mai acru. Asta se reglează pe parcurs ce amestecați salata. Diferă gusturile și diferă și lămâile. Unele au suc mai mult, altele mai puțin. Unele lămâi pot fi mai dulci, altele mai acre. Este doar chestie de gust până la urmă cum ne asezonăm mancarea 🙂

Să fim sănătoși și să ne putem bucura de gustul bun al mâncării.

 

 


  •  
  •  
  •  
  •  

DespreMya Benea

Bună . Eu sunt Mya . Sunt din Galați, am copilărit într-o comună din aproprierea orașului. Am invatat sa gatesc de la mama. Pasiunea gatitului cred c-o am in sange, imi place prea mult sa fac asta :) Daca inainte gateam de toate si experimentam tot in zona culinara, din ianuarie 2020 de cand am aflat ca am hipotiroidie hashimoto autoimuna cronica, stilul meu in bucatarie si in viata s-a schimbat complet. Asa a luat nastere blogul @aromelemyei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *