De post Fara gluten Salate

Salată dietetică de dovlecei la grătar cu fasole roșie boabe

  •  
  •  
  •  
  •  

Salată dietetică cu dovlecei la grătar și fasole roșie boabe.

Nu știu voi cum sunteți, dar la mine când vine vorba de mâncare, aceasta trebuie să fie delicioasă, echilibrată în gust și arătoasă ca s-o pot mânca cu plăcere. Cam așa e și cu descoperirea salatei mele cu dovlecei la grătar și fasole boabe. Mai demult am făcut o salată de fasole simplă- rețeta aiciSalată de

fasole boabe

care mi-a plăcut enorm. Data aceasta aveam câțiva dovlecei în frigider și mă tot gândeam ce pot face din ei înaintesă se strice. Zic gata, o să-i fac la grătar, dar cu ce?! În timp ce inspectam frigiderul pentru ceva ingrediente de pus alături de dovlecei, observ o conservă cu fasole roșie și una cu năut. Am stat să mă gândesc care ar merge mai bine în salată și m-am oprit la fasolea roșie. Năutul l-am lăsat pentru altceva.

Bine am făcut. A ieșit o salată extrem de gustoasă.

Vă las ingredientele mai jos.

cca 400 calorii/porție

Nr. porții-1

Ingrediente salată de dovlecei la grătar cu fasole roșie boabe

●1 dovlecel de cca 250-300g

●250g fasole roșie  fiartă -poate fi și din conservă sau fiartă de voi

●100g roșii cheri

●1 linguriță ulei de susan

●1 lingură oțet balsamic

●1 linguriță semințe de susan crud

●Piper

●Sare (în funcție de regimul ținut)

●1 ceapă roșie sau albă (de care aveți- este opțională oricum)

Mod de preparare salată de dovlecei la grătar cu fasole boabe roșie

Eu am avut fasole din conservă de data asta, dar mai mereu am fasole fiartă de mine pusă în caserole mici la congelator. Așa că puteți orice variantă vă este mai aproape.

Am pus fasolea din conservă într-o sită și am clatit-o puțin sub apă rece (dacă aveți fasole fiartă de voi, treceți peste partea asta cu clătitul și scursul fasolei).

Apoi am lăsat-o la scurs până am făcut dovlecelul la grătar. Eu am un grătar de fontă achiziționat recent și  care este excelent pentru astfel de preparate.

Dovlecelul se spală, se șterge, i se taie capetele, apoi se taie pe lung în 4-5 fâșii. Se presară cu un praf de sare (dacă nu aveți restricții), se lasă 5minute pe masă, până face câteva broboane de apă. Se sterg fâșiile prin tamponare cu un prosop de bucătărie și se gatesc câte 3-4 minute pe grătarul încins bine înainte. Dacă nu aveți grătar, puteți face dovlecelul și într-o tigaie antiaderentă, fără ulei.

Cât s-a făcut dovlecelul, am măsurat restul ingredientelor și am tăiat roșiile felii. Am scos dovlecelul și l-am pus într-o farfurie, am presărat fasolea, roșiile, semințele de susan, am pus și uleiul amestecat cu oțetul balsamic cu puțin piper. Eu nu am mai pus ceapă, pentrucă nu prea mă împac cu ea 😁 Deși este recomandată ceapa roșie pentru o tiroidă Hashimoto, eu o cam evit 😝

Pont:

Uleiul de susan, cel din sticla mică de 100ml, este mult mai gustos și aromat decât celălalt din sticla de 300ml. Are chiar și culoarea și consistența diferită, doar gustul se aseamănă. Eu îl recomand pe cel din sticla de 100ml.

Și gata. În 5minute am avut prânzul gata de pus pe masă.

Este o salată rapidă, hrănitoare și extrem de gustoasă ❤

 

 

 


  •  
  •  
  •  
  •  

DespreMya Benea

Bună . Eu sunt Mya . Sunt din Galați, am copilărit într-o comună din aproprierea orașului. Am invatat sa gatesc de la mama. Pasiunea gatitului cred c-o am in sange, imi place prea mult sa fac asta :) Daca inainte gateam de toate si experimentam tot in zona culinara, din ianuarie 2020 de cand am aflat ca am hipotiroidie hashimoto autoimuna cronica, stilul meu in bucatarie si in viata s-a schimbat complet. Asa a luat nastere blogul @aromelemyei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *