Aluat Aluaturi Cheesecake fara zahar Deserturi Dulciuri fara zahar Fara gluten Fara lactoza Rețete rapide Tarte

Tartă cheesecake fără gluten, zahăr ori lactoză cu cireșe sau vișine

  •  
  •  
  •  
  •  

Tartă cheesecake fără gluten, fără  lactoză, fără zahăr cu cireșe sau cu vișine. Cum se face cea mai bună și rapidă tartă fără gluten? Trucuri pentru o tartă fragedă, delicioasă, fără gluten, zahăr  ori lactoză.

 

În iunie este aniversarea căsniciei noastre și în fiecare an sărbătorim cu ceva bun făcut de mine în casă  ❤

Dacă până acum doi ani nu știam de problemele mele de sănătate și făceam torturi normale, cu gluten, lactoză și zahăr, creme care mai de care mai gustoase pentru aniversarea căsniciei noastre, dar clar nu de regim, acum aleg variantele sănătoase ale acestora ca să mă pot bucura și eu de gustul lor.

Anul acesta ne-am delectat cu o tartă cheesecake fără zahăr, fără gluten și lactoză. Pe lângă asta am avut și o friptură minunată din piept de gâscă crescută liber, la țară, cu un sos de țelină fără lactoză, alături de sparanghel la tigaie. Toate tețetele în curând pe blog ❤

Aici vedeți minunăția de tartă în toată splendoarea ei la interior ❤

 

●cca 280 calorii/ 1porție

● 12 porții/rețetă

● tavă de 24cm, merge și una de 26cm

Ingrediente tartă fără gluten

Pentru blatul de tartă fără gluten

● 270g făină Schär fără gluten-mix universal

● 150g ulei de cocos (la temperatura camerei)-de preferat bio

● 1 ou – 63g a avut cel folosit de mine

● 1g sare

● 1 zahăr vanilat sau 1linguriță extract de vanilie

● 20g miere de salcâm

● Opțional alte arome care vă plac-coajă de portocale sau lămâie

 

Ingrediente umplutură tartă fără gluten și lactoză

● 250g mascarpone fără lactoză

● 200g smântană fără lactoză

● 500g cireșe întregi sau 400g fără sâmburi

● 3 ouă medii-cam 60g buc

● 1g sare

● Semințe de la jumatate de baton de vanilie sau 1 lingură extract de vanilie

● Îndulcitor Sweetener- cam 9ml sunt <=> a 120 g de zahăr- este un îndulcitor lichid cu zaharină ( capacul recipientului este gradat si iti arată exact cât îndulcitor trebuie să adaugi în locul zahărului). Îndulcitorul l-am cumpărat din kaufland. Puteți pune și alt îndulcitor pe care îl aveți, dar echivalentul a 120g de zahăr .

Mod de preparare tartă fără gluten și lactoză cu cireșe ori vișine

Am început cu blatul, întreaga rețetă și modalitatea de lucru le  găsiți aici.

După ce blatul a fost copt si s-a răcorit cam 20-25 de minute în tava, pe masă, m-am apucat de cremă.

Între timp, cât a stat blatul de tartă la răcit, nu am pierdut timpul și am scos sâmburii cireșelor. Am facut operațiunea asta cu mâinile, chiar dacă  am și aparat special pentru scos sâmburii, uitasem complet pe unde-l pusesem anul trecut și nu aveam chef de căutat în acel moment, pierdeam mai mult timp să-l caut decât să scot sâmburii cireșelor 😛😁

Apoi am pus mascarponele rece cu ouăle reci, sarea și semințele de la păstaia de vanilie într-un bol încăpător  de inox.

Le-am mixat cam un minut, apoi am adăugat smântana fără lactoză direct din frigider și am mai mixat încă un minut.

La sfârșit am adăugat îndulcitorul, echivalentul a 120g de zahăr și am mixat scurt cateva secunde cât să se încorporeze în cremă.

Se toarnă crema în blatul de tartă fără gluten care acum este mai rece, se pun cireșele și se coace tarta la 150° timp de 40-45 de minute. Până se rumenește ușor deasupra. Vedeți în poze ce culoare frumoasă a prins tarta la cuptor.

După coacere, se scoate tarta din cuptor cu tot cu tava suplimentară de dedesubt în care a fost, se lasă afară la răcorit cam două ore, apoi se pune la frigider pentru alte câteva ore bune, peste noapte cel mai bine. Se poate mânca și călduță dacă nu rezistați, dar nu garantez că nu va curge crema și că se va tăia frumos în porții ca după ce stă la frigider peste noapte.

Așa arată tarta dupa răcire, se porționează frumos, fără să se sfărâme prea mult blatul sau să curgă crema.

 

Așa arată și în secțiune.

A iesit o tartă delicată, cu blat fraged, crema fină, cu aromă și gust intens de cireșe dulci-acrișoare. Este un desert potrivit lunii în care ne aflăm și de ce nu, pentru ocazii speciale  ❤


  •  
  •  
  •  
  •  

DespreMya Benea

Bună . Eu sunt Mya . Sunt din Galați, am copilărit într-o comună din aproprierea orașului. Am invatat sa gatesc de la mama. Pasiunea gatitului cred c-o am in sange, imi place prea mult sa fac asta :) Daca inainte gateam de toate si experimentam tot in zona culinara, din ianuarie 2020 de cand am aflat ca am hipotiroidie hashimoto autoimuna cronica, stilul meu in bucatarie si in viata s-a schimbat complet. Asa a luat nastere blogul @aromelemyei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *