Conserve Gem fara zahar Rețete rapide

Gem de piersici fără zahăr

  •  
  •  
  •  
  •  

Gem de piersici fără zahăr. Cum se face rețeta rapidă de gem de piersici? Câte calorii are gemul de piersici fără zahăr?!

Piersicile, aceste fructe minunate ne încântă papilele gustative nu doar în forma lor naturală, ci și transformate în gem, dulceață, compot ori sirop. Azi vă voi povesti despre  rețeta celui mai rapid gem de piersici fără zahăr.

Se face din fructe bine coapte, crescute cât de natural se poate. Eu am luat piersici în drum spre casă, de undeva de la țară, de la cineva care ieșise la poartă cu câteva kg de fructe culese, cel mai probabil din piersicul din propria-i curte (la fel de probabil putea să fi fost cumpărate și vândute mai departe, nu știu, dar au fost bune 🤷‍♀️). Erau micuțe și nu foarte egale în volum, cam ăsta este semnul că sunt crescute natural.

Am mai luat o tură de piersici duminică și din piață, asta pentru că ne plac foarte mult și mâncăm zilnic piersici ușor sau mai bine crude 😁 Cum cele cumpărate prima dată erau prea coapte deja și nu le mai mâncam, stăteau acolo în fructieră, am zis să le transform în gem pentru că era păcat să le arunc (nu arunc niciodată mâncare, o transform dacă nu este stricat ceva la ea). Au ieșit câteva borcănele cu gem parfumat, aromat, numai bun pentru viitoarele rețete de clătite sau prăjituri sau de ce nu, o lingură zdravănă cu gem întins pe o felie de pâine fără gluten, însoțit alături de o cană cu ceai fierbinte (bineînțeles că mai mult pentru la iarnă mă  gândesc la combinația asta delicioasă) 😋😃

Acum, în plină vară, ne vitaminizăm din plin cu fructe proaspete și din ce rămâne, facem și cateva conserve pentru iarnă ❤ Piersicile, aceste fructe cu origine asiatică, aduse destul de târziu pe meleagurile Europei, ar trebui să nu lipsească de pe masa noastră și din meniul zilnic. Sunt pline de antioxidanți, au o multitudine de vitamine și minerale benefice organismului, inclusiv tiroidei (în special despre ea este vorba aici) ☺ Are un complex de vitamine cum ar fi vitamina b, vitamina A, vitamina C, magneziu, acid folic ( acesta face parte tot din complexul de vitamine b), potasiu care ajută sistemul cardio vascular, zincul atât de necesar tiroidei, cupru, fier, etc…

Cei cu hipotiroidism iau suplimente alimentare cu o mare parte din vitaminele și mineralele enunțate mai sus, de aceea trebuie să încercăm să luăm din alimente cât mai multe minerale și vitamine, asta pe lângă suplimentele și tratamentul adecvat date de medic pe baza analizelor  🥰 Sănătate să avem ❤

 

● circa 400 calorii/întreaga rețetă

● Cantitate finală-3 borcane de 200ml+ 100g de gustat

Ingrediente gem de piersici fără zahăr

●  1kg piersici bine coapte

●  50-60g zeamă de lămâie – de la o lămâie

●  50ml apă

●  24g îndulcitor lichid Sweetener sau oricare alt îndulcitor echivalentul a 300g de zahăr (puteți pune eritritol, stevia, zahăr de mesteacăn, etc…)

 

Mod de preparare gem de piersici fără zahăr

Se începe cu sterilizarea borcanelor. Vedeți aici cum se face.

Eu am sterilizat mai multe borcane odată pentru că am făcut trei feluri de gem în aceeași zi. Nu durează mult, nu este o cantitate mare re gem pentru fiecare fruct, așa că puteți face destul de mult într-o zi.

Fructele se spală bine de puf. Se taie în patru ca să iasă mai ușor sâmburii, apoi se taie bucățele cât mai mici.

Se pune apa și zeama de lămâie peste fructele tăiate, se amestecă ca să nu oxideze și se pun la foc mic 15 minute. Se amestecă des cu o spatulă de silicon ca să nu se lipească gemul de oală (piersicile nu lasă atât de mult suc precum alte fructe).

După cele 15 minute am pus îndulcitorul, am amestecat bine și am mai lăsat să fiarbă până a scazut gemul, cam 5-6 minute a mai durat la mine, depinde de cât de mult suc au lăsat sau cât de tari au fost fructele. Dacă sunt mai tari, trebuiesc fierte puțin în plus. Sunt multe soiuri de piersici și trebuie să vă ghidați după pulpa fructelor și după sucul lăsat de acestea.

Gemul fierbinte se pune în borcanele bine sterilizate și se acoperă cu un prosop gros până a doua zi.

Așa arată gemul a doua zi. Este extrem  de gustos și cu aromă intensă de piersici. Nu am putut să nu-mi ung o felie de pâine fără gluten cu această bunătate 😋❤


  •  
  •  
  •  
  •  

DespreMya Benea

Bună . Eu sunt Mya . Sunt din Galați, am copilărit într-o comună din aproprierea orașului. Am invatat sa gatesc de la mama. Pasiunea gatitului cred c-o am in sange, imi place prea mult sa fac asta :) Daca inainte gateam de toate si experimentam tot in zona culinara, din ianuarie 2020 de cand am aflat ca am hipotiroidie hashimoto autoimuna cronica, stilul meu in bucatarie si in viata s-a schimbat complet. Asa a luat nastere blogul @aromelemyei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *