Aluat Aluaturi Cuptor Deserturi Dulciuri fara zahar Fara gluten Fara lactoza Rețete rapide

Fursecuri fragede cu stafide -fără gluten-fără zahăr

  •  
  •  
  •  
  •  

Fursecuri fragede cu stafide, fără gluten-fără zahăr. Cele mai rapide, gustoase, aromate și fragede fursecuri fără gluten și zahăr. Rețeta rapidă de fursecuri.

 

Fursecurile sunt ideale cand vrei o gustare sau cand ai pofta de ceva dulce. Dacă sunt și sănătoase, este și mai bine. Țin mult timp după coacere, parcă chiar sunt și mai bune după câteva zile de stat în cămară. Se frăgezesc mai bine.

Câteodată pofta de ceva dulce este destul de mare și cum nu prea am voie, mă abțin, dar alteori pofta învinge și de asta fac dulciuri fără zahăr, gluten ori lactoză sau chiar fără toate cele menționate mai sus. Fursecurile astea fără  gluten și fără zahăr le-am făcut recent ca să am câte o gustare bună pentru vreo după amiază  obositoare și să potolesc cumva pofta de dulce atunci când apare, să am în plus confortul psihic că nu greșesc mâncând ceva dulce, dar nesănătos. Fursecurile fragede cu stafide sunt niște fursecuri care se fac tare repede, sunt gustoase și sunt și sățioase pe deasupra. Merg foarte bine drept gustare alături de un pahar cu lapte cald ( fără lactoză), un ceai sau cu o Limonadă cu miere și mentă rece în zilele călduroase❤

În poză este limonadă cu miere și mentă, în care am adăugat fructe de pădure congelate. Delicios 😋

Haideți să vă zic rețeta mai bine, să nu vă mai țin în suspans 🤗

cca 2170 calorii/rețetă

cca 110 calorii/1 bucată de fursec

20 porții/rețetă

Celiacii să fie atenți la ingredientele folosite să nu aibă urme de gluten sau să fie contaminate cu gluten. Folosiți ingrediente bine alese. Sănătate în mâncare și multă atenție 🤗

Ingrediente fursecuri fragede fără gluten cu stafide

● 220 g făină Schär fără gluten mix universal

● 100g unt cu 82% grasime – fără lactoză pentru cei intoleranți

● 1 ou – 63g a avut cel pus de mine

● 100g stafide (pentru îndulcit)

● 10g zahăr vanilat sau o lingură extract de vanilie

● 1 lingură coajă de portocale

● 20g rom STROH de 40 grade

● 1g ( un praf de sare)

În plus

● 50g stafide întregi sau alte fructe uscate care va sunt pe plac

● 50g nuci sau migdale tocate mari

● Recomand nuci pecan, sunt bune în hipotiroidism, dar trebuie să se consume la minim patru ore după medicamentele de substituție luate în acea zi.

Mod de preparare fursecuri fragede fără gluten și fără zahăr, cu stafide

Ingredientele bine alese le-am cântărit și măsurat, pe toate în parte.

Am pregătit vasul blenderului, am pus cele 100g de stafide cu romul, sarea și zahărul vanilat (în blenderul pregatit dinainte), am mixat bine până s-a făcut o pastă fină. Am adăugat peste această pastă, untul rece tăiat cubulețe, oul și coaja de portocale si am mai mixat un minut. Apoi am răsturnat toata compozitia formată din blender într-un bol mai mare, am adăugat făina fără gluten și am amestecat cu spatula până s-a încorporat toată. Am pus restul de 50g de stafide întregi, tot acum puneți și nuca (migdalele) mărunțită(e) pe care eu am uitat s-o pun 😛😂 Amestecați bine.

Aluatul format se învelește în folie alimentară și se pune la rece minim 10 minute. Este un aluat fraged care poate să stea foarte bine și peste noapte la frigider.

După perioada de odihnă, am scos aluatul din frigider și l-am împărțit în  20 de bucăți, aproximativ egale, cam de 28-30g bucata. Am format bile de aluat pe care le-am aplatizat ușor cu palma inainte de a le baga la cuptor, cam la doi cm înălțime.

Le-am copt la 180° timp de 20-25 de minute, până s-au rumenit ușor la bază. Deasupra prind foarte puțină culoare, să nu vă speriați că vor rămâne crude 🙂

Așa arată la final fursecurile fragede fără gluten, zahăr ori lactoză ( asta daca folosiți un unt fără  lactoză) ❤

 


  •  
  •  
  •  
  •  

DespreMya Benea

Bună . Eu sunt Mya . Sunt din Galați, am copilărit într-o comună din aproprierea orașului. Am invatat sa gatesc de la mama. Pasiunea gatitului cred c-o am in sange, imi place prea mult sa fac asta :) Daca inainte gateam de toate si experimentam tot in zona culinara, din ianuarie 2020 de cand am aflat ca am hipotiroidie hashimoto autoimuna cronica, stilul meu in bucatarie si in viata s-a schimbat complet. Asa a luat nastere blogul @aromelemyei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *