Fara gluten Legume

Legume la grătar cu sos de iaurt


    Legume la grătar cu sos de iaurt cu usturoi.

Zilele trecute am făcut rețeta asta și a ieșit o minunăție. Vinetele îmi plac mult de tot, dovleceii nu prea îmi plăceau. Dar am zis să le combin și să văd ce o să iasă.  Cum am zis mai sus, chiar dacă mă repet, e o minunăție de mâncare. Se face destul de rapid și e perfecta rețeta  asta pentru cină.

Cum v-am obișnuit deja, o să pun și caloriile la fiecare reteta. Pentru mine este mai ușor așa ca să nu depășesc maximul de calorii admise în regimul meu.

●Porții- 1

●353/Calorii /porție

Ingrediente legume la grătar

●1 dovlecel(400g) – mediu

●1 vânătă(300g) – medie

●1 lingură de ulei de floarea soarelui-10g

●1 linguriță de ulei de susan

●2g piper

●2g sare

●1g chili

●100g sos de iaurt cu lămâie

Mod de preparare

Legumele se spală, se șterg cu prosoape de hârtie. Apoi se taie pe lungime cu o grosime de jumătate de cm. Se presară cu puțină sare( sare puneți in funcție de regimul ținut de voi ) și se lasă pe farfurii separate timp de o oră. Apa va ieși din feliile de legume și se vor putea rumeni frumos pe grătar.

După ora scursă, se vor vedea ca niște broboane de apă pe suprafața feliilor de dovlecei și vinete. Se șterg prin tamponare cu prosoape de hârtie și se stropesc cu uleiul. Vânăta se stropește cu uleiul de susan, iar dovlecelul cu uleiul de floarea soarelui. Acum se presară și piperul peste vânătă, iar peste dovlecel și piperul negru, și puțin chili.

Acum am dat drumul la foc sub tigaia grill.

  1. Cum să facem ca să nu se lipească legumele de grătar?

  2. Încingem bine de tot tigaia.
  3. Punem mâna deasupra tigăii cam la zece cm, dacă o putem ține mai mult de 5 secunde, încă nu e suficient de fierbinte. Mai așteptăm un pic.
  4. Adăugăm legumele pe grătarul încins fără să le îngrămădim.
  5. Eu am facut în trei ture.
  6. Dovlecelul se gătește 5-6 minute. 4 minute pe o parte, restul pe cealaltă.
  7. Vânăta se gătește 8-9 minute. 6 minute pe o parte, restul pe cealaltă parte.
  8. Am făcut și un sos de iaurt cu usturoi și zeamă de lămâie. Rețeta sosului o găsiți aici Salată de dovlecei cruzi

Mod de prezentare și montare pe farfurie.

 

Am pus straturi alternative de dovlecei și vinete, la fiecare strat câte o lingură de sos. Au ieșit delicioase în combinație cu sosul de iaurt. Cu aromă de susan, de usturoi și puțină acreală de la lămâie. Sincer, abia am reușit să le pozez. Soțul meu stătea cu furculița în spatele meu, așteptând să fure din farfurie. Imediat cum am eu că am terminat de fotografiat a și atacat 😃😂🤦‍♀️

 

 


DespreMya Benea

Bună . Eu sunt Mya . Sunt din Galați, am copilărit într-o comună din aproprierea orașului. Am invatat sa gatesc de la mama. Pasiunea gatitului cred c-o am in sange, imi place prea mult sa fac asta :) Daca inainte gateam de toate si experimentam tot in zona culinara, din ianuarie 2020 de cand am aflat ca am hipotiroidie hashimoto autoimuna cronica, stilul meu in bucatarie si in viata s-a schimbat complet. Asa a luat nastere blogul @aromelemyei.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.