Gem fara zahar

Gem de căpșuni fără zahăr

 •  
 • 1
 •  
 •  
  1
  Share

Gem de căpșuni îndulcit cu stevia. Fără zahăr. Cu calorii puține.

 

Am ales să fac un gem îndulcit cu stevia ca sa reduc zahărul din regimul meu. Spre surprinderea mea, a ieșit chiar foarte bun și cu o culoare superbă 😀

A trebuit să elimin zahărul aproape de tot de când cu diagnosticul de hipotiroidism. Nu mă ajuta deloc cu tiroida mea bolnavă și nici nu mă ajuta sa pierd kg. De aceea am început să folosesc uneori stevia în locul zaharului alb. Mai mănânc și zahăr, dar asta se întâmplă destul de rar. Un regim bazat pe calorii puține și cu nutrienți de calitate mă ajută să fiu mai sănătoasă și să pierd kg. Încet și sigur.

Porții-1 borcan de 400ml- calorii/borcan/368

 

92Calorii/100g gem de căpșuni cu stevia

Ingrediente

1kg căpșuni

6-7 pastile de stevia

2-3 linguri zeamă de lămâie (de la jumate de lămâie)

1 zahăr vanilat (puteți pune și extract de vanilie, dacă faceți asta, mai puneți o pastilă de stevia în plus ca să înlocuiască zaharul vanilat)

 

Mod de preparare

Am început cu spălarea căpșunelor întregi. Codițele se curăță dupa spălare. Fructele care au un mic defect se curăță, iar cele care sunt stricate sau au  început să dea semne că se strică, se aruncă.

 

Se pun căpșunile, zahărul vanilat și zeama de lămâie într-o oală suficient de încăpătoare. Se pun la foc mic la început și se amestecă încontinuu  până dă semne ca au lăsat zeamă.

 

 

La primele semne de fierbere, se mărește focul sub oală și se amestecă un pic mai rar în gem.

Acum am adăugat și pastilele de stevia pisate și am cronometrat 5minute din momentul acesta. Nu se fierbe mai mult. Luați imediat oala de pe foc ca să nu continuie sa fiarbă gemul.

Ta-daaam. Uitați ce culoare frumoasă are gemul meu. Nu l-am fiert în neștire ca să iasă maro.

 

Când a fost gata, am pus gemul fierbinte în borcanele spălate și  sterilizate o oră în cuptor. Am înfiletat capacele bine și le-am pus zece minute răsturnate. Prin răsturnarea borcanelor se crează și un fel de vid.

 

După cele zece minute le-am întors și le-am lăsat pe masă acoperite cu un prosop până a doua zi. E o siguranță în plus să stea asa, chiar dacă punerea gemului fierbinte în borcane înseamnă o sterilizare, borcanele ținute o ora în cuptor altă sterilizare, plus cea cu acoperirea borcanelor e tot un fel de sterilizare. Prin menținerea sticlei fierbinți se distrug bacteriile…

 

 

 

 

 


 •  
 • 1
 •  
 •  
  1
  Share

DespreMya Benea

Bună . Eu sunt Mya . Sunt din Galați, am copilărit într-o comună din aproprierea orașului. Am invatat sa gatesc de la mama. Pasiunea gatitului cred c-o am in sange, imi place prea mult sa fac asta :) Daca inainte gateam de toate si experimentam tot in zona culinara, din ianuarie 2020 de cand am aflat ca am hipotiroidie hashimoto autoimuna cronica, stilul meu in bucatarie si in viata s-a schimbat complet. Asa a luat nastere blogul @aromelemyei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *