Fasole bătută, frecată ori sleită, fără prajeală, grăsimi și cu calorii puține.
Această mâncare cred că e pe placul multora. Este bună cea clasica pentru ca are prajeală cu ceapă, are acea dulceata data de ceapa prajita, dar eu am ales s-o fac fără, pentru că imi era tare poftă de ceva timp si prajit chiar nu am voie. Stiam si că trebuie să modific cumva rețeta ca sa fie conform regimului meu actual. La mine este un stil de viață sănătos în acest moment, deja nu mai consider că sunt la un regim. Sunt un om asumat și știu bine că asta trebuie să fie viața mea de acum înainte. ,,Dacă viața îți dă lămâi, fă limonadă”, asta spune un proverb 😊
Am ales să mănânc sanatos pentru a-mi fi bine fizic, dar în același timp bucatele mele de regim trebuie sa fie și gustoase ca sa pot continua lin acest tip de viata. Dacă pun ceva in farfurie, trebuie să arate bine și papilele mele să ,,exclame” de bucurie când simt gustul. Sunt destul de pretențioasă la mâncare, așadar, ceea ce îmi ajunge în față și în farfurie trebuie să fie pe măsura așteptărilor mele.
Deci, sa vă prezint o rețetă tare gustoasă de fasole batuta dietetica.
111calorii/portie
3 portii
total calorii/reteta- cca 333
Ingrediente fasole bătută
300g fasole fiartă
2-3 linguri ulei de floarea soarelui
2g sare
5g piper( dupa gust)
3g boia
100g roșii
100g ardei capia
100g apă de la fasole
5-6 catei de usturoi
verdeata
In plus
1-2 linguri de ulei de masline pentru sosul de rosii cu ardei-optional
Mod de preparare fasole bătută
Se pune fasolea gata fiartă în blender cu uleiul, apa de la fasole, piperul, sarea. Se blendează bine până se face o pastă fină. Separat se curăță roșiile și ardeiul făcute pe grătar de pieliță. Eu am avut făcute pe grătar cu lemne și am scos din congelator. Așa e mai rapid. Fac mai mult o dată și am pentru mai mult timp. Scot când am nevoie 😃 Daca nu aveti fasole fiarta, puteti pune din conserva. Daca nici la conserva nu gasiti gata fiarta, simpla, fierbeti. Dureaza mai mult, dar se merita. O parte fasole boabe uscate, trei parti apa, sare si radacinoase ( O sa vina si reteta asta, dar dupa ce se mai raceste afara )
Pasta de fasole se dă prin sită deasă ca să rămână cojile de la fasole acolo și să iasă cremoasă. Asta ajută și pentru cei cu intoleranță la lactoză. De regulă cei cu intoleranță au probleme si din cauza cojilor de fasole pentru că acestea conțin celuloză și este foarte greu de digerat și mai dă și alte reacții adverse destul de urâte 😛 Dar puteti lasa fasolea si asa, fara a o ,,strecura”, are un aspect rustic, ca de la mama acasa pe cand nu avea blender si o dadea prin masina de tocat.
Roșiile și ardeiul capia se toaca la cutit, destul de mare, pot fi date si prin blender. La rândul lor, se amestecă cu un praf de sare, piper și o lingura ulei de măsline sau floarea soarelui și se pune acest sos rezultat deasupra fasolei bătute, direct în farfurii. Daca va place ceapa mult, acum puteti adauga dupa plac in blender. Se va toca la aceeasi dimensiune ca ardeiul si rosiile.
Fasolea batuta se poate manca cu legume crude in loc de paine, mamaliga pentru ca nu are gluten, paine speciala fara gluten ori salata.