Salate

Salată rapidă de vară cu șprot din conservă


Salată de roșii cu pește din conservă. Dietetică, rapidă și extrem de gustoasă.

 

Fac salata asta de câțiva ani. Aveam acum în frigider o conservă de șprot în ulei și am zis să repet salata asta delicioasă. Să va povestesc cum a luat naștere salata cu pește din conservă prima dată la noi în casă. Soțul meu încearcă mai tot timpul chestii noi de pe raftul magazinelor. Luase câteva conserve cu pește să vadă care e bună. Avea el poftă de ceva vreme și râvnea la amintirea din copilărie a gustului de pește la conservă. A desfăcut cateva și asta cu șprot în ulei ne-a placut cel mai mult. A doua zi m-am gândit să o adaug într-o salată fără ulei, zis si făcut. A ieșit delicioasă. Am încercat-o si cu putin ulei din conservă dar nu știu de ce, i se schimbă gustul, devine amară salata si destul de ciudată. Așa ca am rămas la rețeta asta ce o să vi-o prezint și vouă.

cca 273Calorii/porție

cca 273Calorii/rețetă

1Porție/rețetă

Ingrediente salata cu șprot

250g roșii-2 bucăți

65g castraveți-2 bucăți

25g ceapă-jumate

25g salată verde- cateva frunze

200g șprot-cât ramane dintr-o conservă

20g zeamă lămâie- jumate de lămâie

1g sare-in funcție de regimul fiecăruia

piper- opțional

Mod de preparare

Se începe cu spălarea legumelor. Se spală chiar și cutia de conservă înainte de a o desface, scurge uleiul si scoate pestele din ea. Apoi am pregătit un bol mare în care voi adăuga toate ingredientele tocate destul de mărunt, peștele fără ulei, un praf de sare și zeamă de lămâie.

Roșiile le-am curățat de cotoare dupa ce le-am tăiat pe jumate, apoi am trecut la castraveți. Le-am taiat capetele si i-am facut rondele. Eu nu le dau coaja acestora jos niciodata. Văd des acest lucru și nu înțeleg de ce… Dacă castraveții sunt proaspăt culeși si nu sunt bătrâni, nu au nevoie să li se dea jos coaja, pentru că aceasta nu este amară. Mai făceam și eu asta în copilărie la castraveții din grădina mamei doar pentru ca erau puțin trecuți-bătrâni și coaja era extrem de amară. Dar in zilele noastre toate legumele sunt culese destul de proaspăt si nu au gust rău, amar.

 

Acum să continuăm cu salata. Ceapa am curățat-o de coajă si capete, am taiat-o solzi. Am pus doar jumate din ceapă pentru că era cam mare. Restul am folosit-o la altceva. Am desfacut conserva de pește puțin la cheiță ca sa scurg uleiul fără să scap peștele in chiuvetă 😃 Am cântărit și zeama de la jumate de lămâie. Puneti mai intai jumate din cantitatea de suc de lamaie,e in functie de gust aici. Mie imi place mai acru, e pe gustul meu asa… A mai trebuit doar să mai amestec toate ingredientele și gata. Salata s-a făcut aproape singură 😃

 

Merge de minune această salată în perioada asta caniculară. Afară sunt 36° și simți la propriu cum frige si aerul pe care-l respiri… Nici gând să stai lângă aragaz să gătești acum 😃

Aici mai multe retete de salate

 

 


DespreMya Benea

Bună . Eu sunt Mya . Sunt din Galați, am copilărit într-o comună din aproprierea orașului. Am invatat sa gatesc de la mama. Pasiunea gatitului cred c-o am in sange, imi place prea mult sa fac asta :) Daca inainte gateam de toate si experimentam tot in zona culinara, din ianuarie 2020 de cand am aflat ca am hipotiroidie hashimoto autoimuna cronica, stilul meu in bucatarie si in viata s-a schimbat complet. Asa a luat nastere blogul @aromelemyei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.