Sosuri

Pesto de busuioc după rețeta lui Jamie Oliver


Pesto de busuioc cu calorii mai puține după rețeta lui Jamie Oliver. Cea mai  rapida reteta de pesto de busuioc.

 

Îl ador pe Jamie Oliver tot atât de mult cat ador si rețetele făcute de el. I-am urmarit aproape toate emisiunile, am cumparat carti cu retetele lui si am gatit foarte mult urmandu-i sfaturile pretioase.  Ba chiar am făcut rețeta lui de pesto de busuioc in urmă cu doi ani la un eveniment la care am gătit pentru mai multi oameni si toti au fost tare incantati de gust. Am făcut multe bunătăți atunci, printre care și mozzarella cu acest sos pesto de busuioc. Toți nuntașii au fost extrem de încântați de acest preparat si nu numai.

Acum am modificat un pic rețeta ca sa mai reduc oarecum caloriile și să ma pot bucura și eu din nou de gustul bun al pastelor cu pesto de busuioc. Am postat  și rețeta pastelor fără gluten cu pesto. Au ieșit extraordinar de gustoase. În rețeta lui Jamie se pun dublu cam toate ingredientele 🙈😃 Uleiul de masline si mugurii de pin sunt mega calorice, de acolo și cantitatea enormă de calorii din puține ingrediente. Nu mai zic de parmezan sau grana padano, că nu sunt departe nici ele 😃 Am redus si modificat oarecum cantitatile date de Jamie si am facut un pesto de busuioc cu mai putine calorii, nu am vrut sa ma abat prea mult de la reteta originala, asa ca nu este foarte diferita reteta mea😜🤦‍♀️

cca 235 calorii/porție- aproximativ 40-45g =1 lingură de pesto

cca 940 calorii/rețetă

Total/porții – 4

Ingrediente pesto

40g busuioc proaspăt

30g parmezan

10g grana padano

70g ulei de măsline

2-3 linguri zeamă de lămâie

5-6g usturoi-3 căței

5g muguri de pin

sare

piper

Mod de preparare pesto

Se rup frunzele de busuioc cu grijă ca să lăsăm lastarii in ghiveci și pentru o altă tură de pesto.

 

Se spală busuiocul sub jet de apă, rapid și se lasă la scurs într-o sită. Indicat este să nu se spele ca să nu se ducă aroma lui, dar cu pandemia actuală nu risc nimic 🙂 Apoi se cântăresc si restul ingredientelor.

Parmezanul se rade fin inainte de a fi adăugat în blender, asta dacă aveți la bucată cum am avut eu si nu gata ras.  Eu am folosit un blender cu vas de 500ml, dacă nu aveti asa, merge si cu un blender vertical.

Mixare pesto

Se pun toate ingredientele in vasul blenderului și se toacă bine până devine totul ca o pastă. Busuiocul aproape că nu trebuie să se mai vadă in acel moment de final.

Din cantitatea asta mi-au ieșit cam patru porții de pesto. Mie imi place mult de tot și as fi zis ca-s doar vreo trei porții (in reteta mea), dar caloriile zic altceva, de aceea am impartit reteta in patru 😁😃🙈

 

Rețeta lui Jamie, cea originală, este într-o poză mai sus. O aveam salvată în telefon de cativa ani si acum chiar era timpul să o fac din nou 😃 In momentul cand m-am apucat de reteta, eu nu mai aveam în casă pecorino, dar l-am înlocuit cu succes cu parmezan. Nu e rău nici cum am procedat eu. În unele zone din Italia se folosește parmezan și in altele pecorino. E fix ca la noi in tara, diferă rețetele în funcție de zona în care ne aflăm pe hartă. Eu zic că este bun oricum acest pesto de busuioc, si cu parmezan și cu pecorino 😃 Important atunci când îți sunt interzise multe într-un regim alimentar, este ca atunci cand gatesti, să nu fie mâncarea plictisitoare și fără gust. Încerc și mă străduiesc să fac totul cât mai gustos și mai puțin caloric, dar sănătatea primează.

Ies niste paste grozave cu acest pesto de busuioc, vedeti reteta aici

 


DespreMya Benea

Bună . Eu sunt Mya . Sunt din Galați, am copilărit într-o comună din aproprierea orașului. Am invatat sa gatesc de la mama. Pasiunea gatitului cred c-o am in sange, imi place prea mult sa fac asta :) Daca inainte gateam de toate si experimentam tot in zona culinara, din ianuarie 2020 de cand am aflat ca am hipotiroidie hashimoto autoimuna cronica, stilul meu in bucatarie si in viata s-a schimbat complet. Asa a luat nastere blogul @aromelemyei.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.