Fara gluten Paste Sosuri

Paste fără gluten cu pesto


De ce paste fără gluten? De ce cu pesto? Câte calorii are o porție?

 

Pastele sunt printre preferatele mele în materie de mâncare. De ceva timp tot ma gândeam la o porție de paste. Nu conta cu ce o să  fie, dar sa fie paste. Am căutat în kaufland la raionul fără gluten și am dat peste o mică comoară. Acolo am gasit mai multe tipuri de paste fără gluten. Super.

Un ingredient principal îl aveam acum, dar cum să fac să adaptez gustul pastelor cu sosuri gustoase și nu foarte calorice?! Hmmm 🤔 M-am gândit la mai multe rețete de paste pe care le-aș încerca. Am zis că prima dată o să încep cu cele mai calorice per porție ca să imi satisfac pofta de paste, apoi voi continua cu altele mai dietetice. M-am oprit la paste cu pesto. Deși am redus puțin caloriile la pesto, nu am putut modifica rețeta mai mult pentru că ar fi ieșit altceva. Am redus atât cât să nu depășesc 500 de calorii pe o porție cu tot cu paste pentru un prânz. Nu am mâncat paste de niciun fel de peste un an de zile. Poate de acolo si pofta așa mare. Să ții regim strict 5 luni si apoi în următoarele luni să  introduci ceva alimente interzise din când în cand, este tare greu. Doar  cine a trecut prin asta știe cum este. În hipotiroidism, tiroida autoimuna Hashimoto  este indicat să eviți glutenul, zahărul, carbohidratii si sa ai un regim hipocaloric, hiposodic, hipolipidic… Mulți nu știu că glutenul face rău prin asemănarea sa cu hormonii tiroidieni și din cauza asta trebuie evitat, nu că ar fi o alergie și-ți face rău, ci din cauză că reacționează sistemul imunitar atacand hormonii tiroidieni din cauza glutenului care seamănă foarte mult cu aceștia și distrug și altele în organism.  Cei cu boli autoimune trebuie să țină regim cam tot timpul.

Sunt om și  poftesc și eu la mâncare normală. Și mai știu si că nu mai am voie, tocmai de asta modific rețetele care imi sunt pe plac. Acum că am o gamă largă de produse fără gluten, mă pot bucura și eu de preparate bune fără să trădez regimul.

2 porții/rețetă

cca 485calorii/porție

Ingrediente paste cu pesto

140 paste-spaghete fără gluten

80g pesto

1,5 l apă

Sare

2-3 frunze de busuioc proaspăt pentru decor

 

Mod de preparare

Se pune apa cu puțină sare la fiert. Sare se pune în funcție de regimul ținut de fiecare. Eu în acest moment mănânc hiposodic. Pot pune puțină sare la mâncare dar timp de 4,5 luni nu am pus nici gram de sare din cauza hipertensiunii. Aceasta era tot o cauză a tiroidei nefuncționale. Acum este sub control doar cu regim alimentar. Să continuăm cu gatitul…

 

Se cantaresc pastele. Câte 70g pentru o porție.

 

Când apa începe să fiarbă, se adaugă pastele și se țin pe foc conform instrucțiunilor de pe ambalaj. La mine au durat zece minute să fiarbă, atât scria și pe ambalaj. Am oprit focul de sub oală si am scos pastele imediat.

Nu se lasă deloc in apă pentru că ar continua să se gătească.

Acum am pus pesto gata făcut peste ele și am agitat bolul în așa fel încât să se ducă sosul peste tot.

 

Rețeta de pesto aiciPesto cu mai puține calorii după rețeta lui Jamie Oliver

Le-am luat cu un clește și le-am așezat in farfurii.

 

Pesto se poate pune și în funcție de gust sau regim. Eu am pus 40g/porție.

 

Dacă aș fi pus mai mult, caloriile ar fi crescut si nu ar fi fost bine pentru regimul meu, as fi depasit caloriile pentru o masa. Eu trebuie să mențin o valoare calorică sub 1200 de calorii/zi. De asta încerc să elimin cât pot de mult pot din grasimi, zahăr, carbohidrati…

Am fost rugată cu ceva timp în urmă de prieteni să le zic ce mănânc si asa m-am hotărât sa fac asta organizat pe blog. Așa pot ajuta mai mulți oameni care au nevoie de rețete calculate și corect gătite. De asta vă prezint mesele mele de zi cu zi.

Să încercați rețeta  pastelor cu pesto, este extrem simplă, gustoasă și rapidă.

 


DespreMya Benea

Bună . Eu sunt Mya . Sunt din Galați, am copilărit într-o comună din aproprierea orașului. Am invatat sa gatesc de la mama. Pasiunea gatitului cred c-o am in sange, imi place prea mult sa fac asta :) Daca inainte gateam de toate si experimentam tot in zona culinara, din ianuarie 2020 de cand am aflat ca am hipotiroidie hashimoto autoimuna cronica, stilul meu in bucatarie si in viata s-a schimbat complet. Asa a luat nastere blogul @aromelemyei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.