Cum se face rețeta sosului cu iaurt de băut și usturoi? Câte calorii are o porție? Cât durează prepararea?
Zilele trecute am făcut legume la gratar pentru masa mea de prânz. Am gustat eu așa din ele și parcă nu prea mergeau. Lipsea ceva. Clar. Zic, un sos trebuia să le fac dar din ce oare și să fie și rapid?!… M-am uitat puțin in frigider și am vazut sticla de iaurt de băut desfăcută. A fost ușor să gasesc și restul ingredientelor pe care să le combin cu iaurtul. În mai puțin de un minut aveam sosul gata. Mai mult a durat să fac poze la fiecare etapă în parte…
Sosul s-a potrivit de minune cu legumele la grătar. E fix pe gustul meu, nu are calorii multe, nici grețos nu este și pe deasupra mai este și extrem de versatil.
145 calorii/rețetă
3 porții
Ingrediente pentru sosul de iaurt cu usturoi
150g iaurt de băut cu maxim 2% grasime
1linguriță de usturoi pisat-2 căței mari de usturoi
1g de piper negru
1praf de sare
1 lingură zeamă de lămâie (opțional)
Mod de preparare
Se piseaza usturoiul în mojar cu praful de sare, se adauga iaurtul si piperul, opțional și zeama de lămâie.
Se amestecă bine toate ingredientele și este gata sosul cremos de iaurt cu usturoi.
Se poate folosi la foarte multe preparate. La carne se potrivește foarte bine, la preparatele din legume, peste, friputuri, gratare…
Legume la grătar cu sos de iaurt
[…] Noi am mâncat cu sos de iaurt cu usturoi Sos dietetic de iaurt cu usturoi […]