Desert cu stevia Deserturi Dulciuri fara zahar Fara lactoza

Înghețată dietetică cu fructe de pădure


Înghețată dietetică fără zahăr cu fructe de pădure și iaurt fără lactoză.

 

Vară, cald, lumea mănâncă înghețată să se racorească…

Numai eu stau și poftesc  mereu la o porție dar na, nu am voie… Grăsimi, zahăr, lapte, tot ce mi-e interzis adică 😒🤦‍♀️ Așa că mi-am zis să fac o rețetă special pentru a putea mânca și eu fără restricție și fără să am probleme de sănătate după.  Așa s-a ,,născut” rețeta aceasta de înghețată fără zahăr și fără grăsimi în exces 😃

 

102 calorii/portie

nr portii-4

Ingrediente înghețată dietetică cu fructe de pădure

300g fructe de pădure (amestec)

300g iaurt cremos scurs cu 2%

8 pastile de stevia

20g- 1 lingură de miere de salcâm

1linguriță extract de vanilie

 

Mod de preparare înghețată dietetică cu fructe de pădure

Se scot din congelator si se cântăresc fructele de pădure, apoi se pun în vasul blenderului, se toaca până devin ca o pastă parțial înghețată. Se pun 200g fructe de pădure amestec plus 100g mure. În total 300g de fructe congelate.

 

Am vrut să le fac așa ca să beneficiez de toți nutrienții din fructe. Puteam să le pun un pic pe foc ca să fac un piure din ele și să-l dau ulterior prin sită dar am zis să fie cât mai naturală înghețata și cât mai sănătoasă. Apoi am pisat pastilele de stevia și am adaugat praful rezultat peste fructele blendate. Tot acum am pus si extractul de vanilie.Pasta de fructe și iaurtul se pun în bol. Le-am amestecat bine, apoi am turnat mierea si am mai învârtit un pic cu spatula prin bol. Oricum se vor amesteca ingredientele și în mașina de înghețată.

 

Am gustat să văd dacă e suficient de dulce. Super. E pe gustul meu. Nu foarte dulce. Fix cât trebuie. Am ales să folosesc fructe congelate pentru că durează mai puțin racirea preparatului în mașina de înghețată. E un avantaj. Am pus compoziția intr-o cană mare ca să pot turna mai ușor în mașina de înghețată.

 

După ce am amestecat toate ingredientele, am scos vasul mașinii de înghețată din congelator care statea si astepta acolo de 24h. Am pregătit mașina, i-am dat drumul. Compoziția am turnat-o treptat din cană conform instrucțiunilor aparatului. După 30 de minute înghețata dietetică a fost gata.

 

O puteam mânca direct. Am preferat totuși să o bag în congelator pentru că era deja seara și pe lângă faptul că nu am voie fructe la ora asta, nu mai aveam nici lumină naturală să pot surprinde frumusețea culorii ei. Am gustat, apoi  direct la congelator cu caserola 😃🤦‍♀️

Uitați ce culoare frumoasă are în lumină naturală!

 

A doua zi am scos caserola și am lăsat-o pe masă vreo 10 minute până am pregătit eu recipientele în care să o pun pentru prezentare. Trebuie să stea puțin la cald pentru că e bocnă și nu ai cum scoate din ea 😃

Și voila…

 

 


DespreMya Benea

Bună . Eu sunt Mya . Sunt din Galați, am copilărit într-o comună din aproprierea orașului. Am invatat sa gatesc de la mama. Pasiunea gatitului cred c-o am in sange, imi place prea mult sa fac asta :) Daca inainte gateam de toate si experimentam tot in zona culinara, din ianuarie 2020 de cand am aflat ca am hipotiroidie hashimoto autoimuna cronica, stilul meu in bucatarie si in viata s-a schimbat complet. Asa a luat nastere blogul @aromelemyei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.