Cum se face o ruladă de clătite fără gluten- fără lactoză?! Cum se face acest aperitiv rapid și gustos?
Adesea mă întreb ce să mai mănânc fără gluten ori fără lactoză. Aseară în timp ce făceam clătite fără gluten și lactoză, mi-a venit ideea ca din clătitele rămase să fac un aperitiv pentru a doua zi. Așa s-a născut această rețetă de rulada aperitiv. Dacă ai clătitele gata făcute, se face extrem de ușor și rapid. În câteva minute ai un fel de mâncare gustos, arătos și sănătos.
Merg mereu pe instinct. Delicioasa mea ruladă cu somon și spanac a prins tare bine și soțului care nu are nevoie să țină același regim ca si mine, dar care gustă și își dă mereu cu părerea despre ceea ce gătesc. Cum el este tare pretențios la mâncare tin mereu cont de parerea lui. Deține o sinceritate debordantă și dacă nu-i place ceva cum arată, nici nu gustă 😁😃 Mă bucur că i-a fost pe plac rulada mea fără gluten și lactoză… 🙂
• cca 225 calorii/porție/1 clătită umplută
•Nr.porții/rețetă-3
Ingrediente ruladă clătite fără gluten și fără lactoză cu spanac și somon
●3 clătite fără gluten și lactoză
●100g baby spanac proaspăt
●100g somon afumat
●150g iaurt cremos bine scurs
●200g brânză proaspătă cu maxim 5% grăsime
●1 ardei kapia roșu
● piper negru
● chili (opțional)
Preparare ruladă de clătite fără gluten și fără lactoză cu spanac și somon
Se începe cu preparea clătitelor fără gluten și fără lactoză, rețeta aici
Mai apoi se pregătește crema de brânză și iaurt. Se amestecă brânza proaspătă, iaurtul scurs, ardeiul tăiat cubulețe, piperul și chili (opțional).
După asta se taie cubulețe somonul afumat sau se rupe fâșii. Eu am ales a doua varianta.
Urmează spanacul. Acesta se spală într-o sită sub jet de apă rece, se scutură bine baby spancul și se usucă între prosoape de hârtie. Trebuie să fie cât mai uscat posibil înainte de a fi tocat.
Acum că toate ingredientele sunt pregatite, se poate trece la umplerea ruladei.
Umplere și rulare ruladă de clătite fără gluten și lactoză cu spanac și somon
Pe o folie alimentară tăiată destul de mare, se așează cele trei clătite fără gluten și lactoză, se lipesc capetele clătitelor suprapuse cu puțină cremă de brânză și apoi se unge toată suprafața cu restul cremei de brânză. Se pune spanacul tăiat mare, se pune somonul fâșii ori tocat și se rulează cu ajutorul foliei alimentare. Se strânge bine folia și la capete și se bagă la frigider minim 3-4 ore înainte de a fi tăiate.
Dupa cele câteva ore de stat la rece sau chiar peste noapte, rulada se taie cam la 2-3 cm și se așează pe farfurie pentru a fi servita.
Rulada de clătite fără gluten și fără lactoză cu spanac și somon se mănâncă ca atare sau cu un Sos dietetic de iaurt cu usturoi