Creme Deserturi Fara lactoza Rețete rapide Tort

Cremă de mascarpone fără lactoză cu ganache de ciocolată albă


Cremă de mascarpone fără lactoză cu ganache de ciocolată albă.  Cum se face crema de mascarpone fără lactoză?  Cum se face cea mai rapidă cremă de mascarpone cu ciocolată, fără lactoză?

În urmă cu câțiva ani buni tot căutam o cremă cu mascarpone care să fie delicioasă și potrivită pentru ce îmi trebuia mie atunci. Discutam într-o bună zi cu o prietenă despre creme pentru torturi și mi-a zis că ea  făcuse recent o cremă de mascarpone cu frișcă, care i-a ieșit foarte bună și aș putea să o încerc si eu. Am făcut crema aceea, gustoasă, dar am asociat-o mai degrabă torturilor cu fructe sau pentru Pavlova, unde se potrivește  perfect cu căpșunile, dar parcă voiam ceva în plus, așadar am combinat mascarpone cu ganache (ganaș). Wow, ce bunătate de cremă mi-a ieșit. Între timp am tot făcut rețete asemănătoare, dar niciuna nu era fără lactoză. De curand am găsit în lidl mascarpone fără lactoză si chiar daca nu știam sigur ce o să fac cu el, l-am cumpărat pentru că se apropia ziua mea de naștere și mă gândeam să încropesc ceva rețetă nouă cu el 😄 M-am tot gândit și răzgândit asupra tortului meu până la un moment dat când mi-a dat soțul o idee. Mi-a amintit de un tort ciocolatos pe care îl facusem eu în urmă cu ceva ani. Zic fie ce-o fi, merg pe mâna lui. Să fie cu ciocolată și mascarpone din plin si poate cu ceva fructe in completare 😄

Cum s-a născut rețeta de mascarpone fără lactoză cu ganache de ciocolată albă și cum am ajuns la ganache de ciocolată albă? Urmăriți mai jos.

Eu nu sunt un mare fan al ciocolatei albe, dar de când am făcut ganache din ea și am umplut macarons, a început să-mi placă cumva 😃🙈 M-am apucat de treabă să văd ce rezultă din ideea mea.

Această cremă de mascarpone fără lactoză cu ganache de ciocolată albă, face parte din tortul pentru ziua mea de naștere, care este făcut special  fără gluten și lactoză, îndulcit cu zahăr de cocos.  Toată combinația asta delicioasă de creme, fructe și ciocolată mi-a făcut ziua de naștere mult mai frumoasă. Am putut mânca în siguranță o felie de tort fără să am probleme digestive după  ❤😋

Atenție! Citiți cu atenție ingredientele folosite în rețetă. Ciocolata poate conține urme de gluten, lactoză ori alți alergeni. Rețeta mea este făcută pentru mine, un om cu intoleranță la lactoză, dar care poate mânca cu urme sau o cantitate infimă din aceasta.

Găsiți ciocolată fără lactoză pe internet. Ciocolata folosită de mine are lactoză într-o cantitate extrem de mică, infimă chiar (pentru mine), la intoleranță nu face rău, dar la alergie da. Fiecare om își știe limitele corpului și de aceea trebuie avută grijă. Nu suntem la fel și nu reacționăm la fel la niciun produs 🙂 Eu pot digera o cantitate mică de lactoză fără să îmi facă rău fizic, dar din câte știu, sunt oameni care nu pot tolera nici urmele de lactoză și de aceea vă și atenționez despre asta 🙂 Cu toate astea, lactaza adaugata in restul ingredientelor fara lactoza, actioneaza (o desface in galactoza si glucoza) si asupra cantitatii mici de lactoza aflata in majoritatea ciocolatelor albe. Aveți grijă la sănătate 🥰

 

● Circa 1800 de calorii/ 450g cremă

● Circa 400 calorii/ 100g de crema de mascarpone fara lactoza

● Gramaj întreaga rețetă = 450g cremă de mascarpone fără lactoză  cu ganache de ciocolată albă. Rețeta se va împărți cam la 14-16 porții.

Ingrediente cremă de mascarpone fără lactoză  cu ganache de ciocolată albă

●  300g ganache de ciocolată albă (fără lactoză)

●  150g mascarpone fără lactoză

Mod de preparare cremă de mascarpone fără lactoză cu ganache de ciocolată albă

Se scoate ganache-ul din frigider și se mixează. Apoi într-un bol încăpător se pun 150g de mascarpone rece (de la frigider) cu 300g ganache de asemeni rece, se mixează scurt cât se amestecă bine cele două ingrediente.

Eu folosesc un mixer de mână la creme, am control mai bun așa asupra texturii ulterioare a cremelor, pot observa mai ușor  gradul de încorporare. La mixerul planetar există riscul de tăiere prin mixarea cremelor exagerat din cauză  că acesta are o putere mai mare de mixare. Restul de 100g de mascarpone rămas, eu l-am folosit la crema de mascarpone fără lactoză cu ganache de ciocolată neagră.

Am mixat cam 14-15 secunde cele două ingrediente pentru cremă (cu un mixer de mână). Nu mai mult.

Fix atât durează totul. Fără prea multe bătăi de cap iese cea mai rapidă cremă care poate fi făcută. Când vreau să fac crema asta, fac ganache-ul de seara, iar a doua zi doar le mixez împreună și am o cremă fină și delicioasă în câteva secunde. Este foarte bună la îmbrăcat torturi, la umplut prajituri, deasemeni este perfecta la ornat. Ies niște aveline superbe din crema asta de mascarpone fără lactoză cu ganache de ciocolată albă ❤

Acum pot mânca și cei intoleranți la lactoză o felie de tort la o zi importantă din viața lor fără să aibă probleme digestive ulterior 😊 EU sunt unul dintre ei 🙂


DespreMya Benea

Bună . Eu sunt Mya . Sunt din Galați, am copilărit într-o comună din aproprierea orașului. Am invatat sa gatesc de la mama. Pasiunea gatitului cred c-o am in sange, imi place prea mult sa fac asta :) Daca inainte gateam de toate si experimentam tot in zona culinara, din ianuarie 2020 de cand am aflat ca am hipotiroidie hashimoto autoimuna cronica, stilul meu in bucatarie si in viata s-a schimbat complet. Asa a luat nastere blogul @aromelemyei.

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.