Creme Deserturi Fara lactoza Tort

Ganache fără lactoză cu ciocolată neagră

  •  
  •  
  •  
  •  

Cum se face un ganache(ganaș) de ciocolată neagră fără lactoză?  Rețeta rapidă de ganache fără lactoză. Rețetă cremă ganache fără lactoză pentru cei cu intoleranță.

Dacă ganașul era un fel de ,,bau bau” pentru mine în urmă cu ceva ani buni, am aflat ulterior că dacă ai o rețetă și ingrediente de calitate, nu ai de ce sa te temi. Iese din prima, garantat. Mie nu mi s-a tăiat niciodată ganache-ul urmând rețeta si proporțiile din rețeta prietenelor mele dragi de la Savori Urbane. N-ai cum să greșești. Este cea mai simplă rețetă ever. Important este să ai rabdare, să nu te panichezi, să nu ieși din indicațiile fetelor și nici din pașii făcuți ca la carte în rețetă. În cam două minute de muncă și câteva ore de așteptare poți avea un ganache(ganaș) excelent. Eu m-am tot jucat cu ganașul de-a lungul anilor și am tot experimentat proporțiile, așadar, pot zice ca am ceva experiență în spate cu rețeta asta. Și dacă până acum urmam cu strictețe rețetele fetelor, de asta data aceasta am ales să nu fac identic ca în rețeta lor, ci am mers pe ideea mea de proporții, dar cu sfaturile lor la preparare. Îmi place să experimentez rețete  noi și să le adaptez gustului și nevoilor mele actuale 🙂  Ciocolata folosită de mine în rețeta este una mai ieftina, cumparata din kaufland. Comparativ preț-calitate, este undeva de zona de mijloc, sunt sortimente de ciocolata net superioare, la fel cum există net inferioare. La ganache folosesc ciocolata asta katy, Nestle, Lindt, Milka sau încă câteva mărci bune care sunt precizate și în rețeta de la Savori Urbane ❤

●  Circa 420calorii/100g /ganache

●  Întreaga cantitate de ganache am folosit-o la un tort de 14-16 porții, împreună cu o Cremă de mascarpone fără lactoză cu ganache de ciocolată albă

Ingrediente ganache fără lactoză cu ciocolată neagră

● 300g ciocolată amăruie cu 50% cacao

● 200g smântană dulce fără lactoză cu minim 30% grăsime

Cum se prepară ganașul  fără lactoză cu ciocolată neagră

Pregătire ingrediente

Am început cu ciocolata pentru că este multă și trebuie ruptă înainte să apuce smântana să se încălzească pe foc.

 

 

Ciocolata are puțin zahăr în componență, dacă nu aveți voie, puteți folosi alt tip de ciocolată cu stevia. Eu am primit de la o prietenă tare dragă ❤ o ciocolată belgiană îndulcită cu stevia, excepțional de bună ❤ Vedeti aici cum arata și de unde puteți și comanda 
Sfaturi

● Aveți grijă ca smântana să fie cântărită si nu măsurată în ml, deoarece poate rămâne o parte din grăsimea ei pe ambalaj și dacă nu tăiați cutia de smântană să scoateți și partea aceea grasă, nu o să iasă rețeta cum trebuie. Vedeți în poză că a rămas destul de multă chiar dacă am agitat cutia înainte să pun smântana la cântărit în  crăticioară. Cam 20g de grasime a ramas pe cutie. Ar fi iesit ganache-ul prea tare daca nu as fi respectat gramajul smântânei dulci. Și așa eu am redus mult cantitatea de smântană adăugată. Ar fi trebuit un raport de 1:1 ciocolată: smântană, dar din experiența mea cu smântana fără lactoză, ganașul iese puțin prea moale cu proporția asta și de asta am crescut cantitatea de ciocolată cu 50% masă de cacao. Ar merge și cu doar 250g ciocolată la 200g smântană fără lactoză, dar eu am vrut ganașul puțin mai ferm ca să pot orna liniștită tortul cu el după ce îl amesctec cu mascarpone. Crema în combinație cu mascarpone fără lactoză iese perfectă. Eu special pentru asta am făcut acest ganache.

Mod de preparare ganache fără lactoză cu ciocolată neagră

Avem ciocolata ruptă, smântana cântărită, să trecem la treabă.

Se pune pe foc mediu crăticioara cu smântana și se supraveghează îndeaproape, când are urme de fierbere pe margine, se trage crăticioara de pe foc și se adaugă ciocolata  ruptă.

Se împinge ciocolata usor în lichidul fierbinte și se lasă 3-4 minute cât se înmoaie.

Apoi se amestecă ușor cu un tel sau cu spatula, doar cât se încorporează cele două ingrediente bine, formând o cremă.

Ganache-ul rezultat se acoperă cu o peliculă de folie alimentară, se lasă la răcit pe masă, apoi se bagă la frigider 6-8 ore minim. Peste noapte este cel mai bine.

A doua zi se scoate ganache-ul de la rece, se îndepărtează folia și se mixează 20- 25 secunde ca să devină pufos și aerat.

O să observați că i se va schimba culoarea, va avea o nuanță mai deschisă.

Asta este tot. Uitați ce bine arată ganache-ul fără lactoză.

Abia aștept să umplu tortul cu el. Îl voi mixa cu mascarpone fără lactoză și va ieși o cremă delicioasă care va îmbogăți tortul de ziua mea ❤


  •  
  •  
  •  
  •  

DespreMya Benea

Bună . Eu sunt Mya . Sunt din Galați, am copilărit într-o comună din aproprierea orașului. Am invatat sa gatesc de la mama. Pasiunea gatitului cred c-o am in sange, imi place prea mult sa fac asta :) Daca inainte gateam de toate si experimentam tot in zona culinara, din ianuarie 2020 de cand am aflat ca am hipotiroidie hashimoto autoimuna cronica, stilul meu in bucatarie si in viata s-a schimbat complet. Asa a luat nastere blogul @aromelemyei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *