Fara gluten Fara lactoza Rețete rapide Supe-ciorbe

Supă cremă dietetică de ciuperci-fară lactoză

  •  
  •  
  •  
  •  

Supă cremă dietetică de ciuperci fără lactoză și fără  prăjeală. Cum se face cea mai gustoasă supă cremă dietetică de ciuperci?! Cum se face cea mai rapidă supă cremă de ciuperci? Rețetă ușoară de supă cremă de ciuperci.

Supă pentru suflet. Așa am denumit eu această supă cremă de ciuperci de când am făcut-o prima dată de la prietenele mele dragi de la Savori Urbane ❤❤ De acolo m-am inspirat pentru rețeta mea, pentru că  acum rețeta actuala nu mai este identică cu a lor, a trebuit să o modific și s-o adaptez stilului meu de viață actual. Practic este o cu totul altă rețetă, doar o parte din ingrediente au rămas asemănătoare,asta datorita faptului ca ador supa crema de ciuperci. Așa a rezultat rețeta mea personalizată de supă cremă de ciuperci dietetică, potrivită unui regim slab caloric, fără lactoză și fără prăjeală. Este extrem de simplu de făcut, pregătirea ei durează foarte puțin și rezultatul este extraordinar.

Fac destul de des această supă cremă de ciuperci, mai ales în perioada de iarnă cu zile reci, ne place mult, poate și pentru că este preferata noastră dintre  toate supele cremă. Se poate mânca și cu crutoane din pâine fără gluten sau așa, simplă.

●  243calorii/porție

●  5 porții/rețetă

Ingrediente supă cremă dietetică de ciuperci-fară lactoză

● 500g ciuperci champignon albe sau brune

● 400g cartofi

● 50g ceapă

● 2g sare

● 2-3g piper(o linguriță mică de cafea am folosit)

● 100ml smântană dulce fără lactoză

● 150g iaurt scurs fără lactoză cu 2% grăsime

● 1l supă de pui sau de legume (eu am avut supă de pui crescut la țară)

 

Mod de preparare supă dietetică de ciuperci-fară lactoză

Am pregătit toate ingredientele pe masă pentru a le cântări. Apoi am spălat  bine cartofii și ceapa. Ciupercile le-am spălat pe fiecare în parte ca să  nu le țin în apă (pentru că sunt ca bureții) și le-am pus într-o sită la scurs, în acest mod nu absorb foarte multă apă. Se recomandă a nu se spăla ciupercile, ci mai degrabă să se curățe cu o perie specială, dar ale mele aveau foarte mult pământ pe ele (erau murdare tare) și de asta am preferat să le spăl sub jet rapid de apă.

Într-o oală  încăpătoare am pus la fiert cartofii, ceapa, ciupercile, sarea, piperul și supa de pui. Aveți grijă la piper, dacă nu vă place picant, reduceți cantitatea la cât doriți, deși, această supă cere aroma și iuțeala piperului. Eu am pus piper negru măcinat, voi puteți pune și alb, acesta nu este așa intens și ajută și să nu coloreze prea mult supa de ciuperci.

 

Cât au fiert legumele, mi-am pregătit blenderul vertical și am cântărit smântana fără lactoză  și iaurtul. În momentul când cartofii au fost fierți, am tras oala deoparte. În acest moment nu arată nicicum supa asta, ba chiar este deloc apetisantă, dar puțină răbdare, după ce o să gustați din supă la urmă, după ce are toate ingredientele adăugate, o să vă îndrăgostiți de gustul ei ❤

Am  blendat supa  cât de fin am putut, apoi am pus smântana dulce fără  lactoză și iaurtul, am mai blendat de câteva ori  să mă asigur că s-a pasat totul bine și am pus iar oala pe aragaz, la foc mic data asta și am amestecat mai tot timpul în ea cu un tel, nu trebuie să se prindă de oala. Nu vrem o supă cremă cu gust de afumat.

Am ținut supa cremă de ciuperci pe foc fix cinci minute din moment ce a făcut primii bulbuci, cel mai bine puneți cronometrul.

Am pus repede și câteva felii de ciuperci într-o tigaie la rumenit, fără ulei, la urmă le-am presărat cu puțină sare pentru gust. Ciupercile astea țin loc de crutoane.

Gata supa cremă de ciuperci.

Se poate da și prin sită ca să aibă o textură și mai cremoasă. Eu una o mănânc și așa. Îmi place să simt textura ciupercilor, căci ele rămân puțin neblenduite. Puteti pune si cateva crutoane fara gluten in farfurii pentru o textura crocanta.

Și chiar dacă vă speriați puțin la început de aspectul cam ciudat al supei (precum s-a speriat soțul meu), închideți ochii și gustați, o să rămâneți  uimiți de gustul fenomenal, suav și delicat pe care îl are. Pentru mine este o mâncare pentru suflet, atât de mult îmi place. Te unge la inimă un bol cu supă caldă într-o zi friguroasă precum a fost ultima perioada, nici nu-ti dai seama dacă suntem la început de iunie sau de octombrie.

Așa arată minunea asta de supă cremă de ciuperci 🥰 Chiar dacă nu are lactoză, nu are prăjeală, nu are nici grăsime multă,  este delicioasă și hrănitoare și merită să o încercați ❤


  •  
  •  
  •  
  •  

DespreMya Benea

Bună . Eu sunt Mya . Sunt din Galați, am copilărit într-o comună din aproprierea orașului. Am invatat sa gatesc de la mama. Pasiunea gatitului cred c-o am in sange, imi place prea mult sa fac asta :) Daca inainte gateam de toate si experimentam tot in zona culinara, din ianuarie 2020 de cand am aflat ca am hipotiroidie hashimoto autoimuna cronica, stilul meu in bucatarie si in viata s-a schimbat complet. Asa a luat nastere blogul @aromelemyei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *