Carne de pui Cuptor Fara gluten Fara lactoza

Degețele de pui la cuptor cu fulgi de porumb fără gluten

  •  
  • 1
  •  
  •  
    1
    Share

Degețele de pui la cuptor cu fulgi de porumb fără gluten. Cele mai bune și fragede degețele de pui fără prăjeală. Rețeta dietetică de degețele de pui la cuptor.

La noi (românii), pieptul de pui este așa, un bau-bau sau ceva nasol și foarte plictisitor. Multora nu le place pentru că ar fi, cică, fad, fără gust sau prea uscat. Să știți că dacă această  carne este gătită corect, este extrem de gustoasă și suculentă. Trebuie doar să găsiți rețeta potrivită. Nu mai zic cât de puține calorii are, deci un aliat bun în dieta noastră.

Degețelele de pui crocante la exterior si suculente la interior, pot fi făcute și în varianta sănătoasă, adică fără prajeală, fără gluten, fără lactoză. Cum în rețeta originală găsim de regulă făină și fulgi de porumb cu gluten, aceste degețele de pui nu pot fi consumate de cei cu alergie, boala celiacă sau intoleranță. Mai sunt unii dintre noi care avem și intoleranță la gluten și la lactoză. Tocmai de asta m-am gândit să fac o rețetă specială pentru noi, cei cu intoleranțe alimentare. Un plus la rețeta asta este faptul că e fără prăjeală. Nu că ar fi foarte rău să mâncăm din când în când (o dată la câteva luni) ceva prăjit corect, neîmbibat în ulei, dar dacă ținem un regim special,  trebuie să evităm cât de mult putem acest tip de gătire, așadar, adaptăm rețetele si le facem cât mai sănătoase posibil. Cuptorul este una din variantele de gătit sănătos, un aliat bun deci, ne ajută să ne preparăm mâncare delicioasă si sănătoasă.

Am luat de curând un pui cu un piept de pui cam mare și am zis să fac și altceva din acesta în afară de gătit la grătar. Mă cam săturasem ce-i drept de friptură de pui cu salată, așa că am scos repede fulgii de porumb fără gluten cu gândul la niște degețele de pui suculente, fără prajeală. Am făcut și un sos rapid de sfeclă roșie coaptă cu hrean (rețeta în curând), care s-a potrivit de minune 😋❤

○ cca 1100 calorii/rețetă

○ Nr porții rețetă-3

○ cca 350-360 calorii-1 porție

Ingrediente degețele de pui la cuptor

○ 300g piept de pui sau de curcan

○ 100g fulgi de porumb fără gluten

○ 2g sare- 1linguriță mică

○ 1g piper-jumătate de linguriță mică

○ 1g busuioc uscat

○ 2g boia-1 linguriță mică

○ 1 lingură de ulei

○ 1 ou

○ 1 lingură lapte fără lactoză sau apă în caz de alergie la cazeină,  de nu, puneți lapte normal

○ 2 linguri de făină albă  fără gluten Schär mix universal

○ Opțional 2g pudră de usturoi

Mod de preparare degețele de pui la cuptor

Am început cu măsurarea condimentelor. Apoi am dat drumul cuptorului la 220°, treapta mare la cele pe gaz, apoi mi-am pregătit câteva farfurii pentru a pune făina fără gluten, fulgii de porumb fără gluten și încă o farfurie mai înaltă pentru amestecul de ou cu lapte fără lactoză.

Pieptul de pui se taie în fâșii groase de cca 1,5 cm-2cm maxim.

Condimentele gata cântărite se amestecă și se presară peste fâșiile de pui (cel mai bine puneți puiul cu condimentele într-o caserola ca să le amestecați acolo mult mai ușor, eu am pus pe tocător ca să pot să vă arăt vouă mai bine), pe toate părțile.

Acum că am totul pregătit pe masă am început să dau fiecare fâșie de pui condimentată prin făina fără gluten, am scuturat bine surplusul, apoi am trecut puiul prin amestecul de ou cu lapte și la urmă  prin fulgii de porumb pe care i-am sfărâmat puțin înainte ca să fie bucățele mai mici și să se lipească mai bine de pui. Am trecut fiecare bucată de pui prin etapele de mai sus, fix în aceeași ordine. Am pregătit o tavă întinsă cu hârtie de copt, pe care am așezat degețelele de pui. Am stropit puiul cu puțin ulei, dacă aveți un recipient cu ulei special pentru asta sau un spray cu ulei și mai bine. Se duce uleiul uniform pe bucățelele de pui și vor ieși rumene perfect.

Truc. Folosiți o mână pentru partea umedă a rețetei și cealaltă pentru ingredientele uscate.

Vedeți aici cum am procedat cu pieptul de pui. Sunt toate etapele.

Aici vedeti fulgii de porumb care sunt certificati fara gluten.

Am băgat tava la cuptor în momentul când termometrul îmi indica că sunt deja 220° și am copt degețelele de pui pentru 15-16 minute, până se rumenesc ușor la suprafață.

Eu am făcut câteva degețele date și prin susan. Nu ies rău  nici așa dacă vreți și vă place, dar parcă mai gustoase sunt cu fulgii de porumb. Culmea este că eu ador susanul, dar parcă la cuptor alături de pui nu mi-a plăcut atât de mult gustul🤷‍♀️😃

Uitați aici ce crustă faină au aceste degețele dietetice de pui. Miez moale, suculent. Nu sunt fade și înecăcioase. Sunt perfecte.

Alegerea sosului pentru aceste degetele va apartine. Va las aici mai multe retete. Sos dietetic de iaurt cu usturoi

Sos picant de capia cu roșii

Sos de sfecla rosie cu hrean.

 

 

 


  •  
  • 1
  •  
  •  
    1
    Share

DespreMya Benea

Bună . Eu sunt Mya . Sunt din Galați, am copilărit într-o comună din aproprierea orașului. Am invatat sa gatesc de la mama. Pasiunea gatitului cred c-o am in sange, imi place prea mult sa fac asta :) Daca inainte gateam de toate si experimentam tot in zona culinara, din ianuarie 2020 de cand am aflat ca am hipotiroidie hashimoto autoimuna cronica, stilul meu in bucatarie si in viata s-a schimbat complet. Asa a luat nastere blogul @aromelemyei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *