Snițele dietetice de pui la cuptor, fără gluten, fără prăjeală, cu calorii puține. Cea mai simplă și rapidă rețetă de snițele dietetice.
Adoratele snițele de pui le găsim acum peste tot, dar parcă tot cele făcute acasă sunt cele mai gustoase. Majoritatea șnițelelor din restaurante și comerț sunt făcute rapid în baie de ulei, sunt delicioase gătite așa, nu neg, dar nu sunt foarte sănătoase. În plus, pesmetul și făina aflate în rețeta clasică, au gluten și din cauza asta cei cu boala celiaca sau cu intoleranță la gluten, nu le pot consuma. Snițelele gătite de mine sunt perfecte pentru un regim slab caloric și pentru un regim special fără gluten. Am folosit o făină fără gluten și pesmet de hrișcă, tot fără gluten, etichetat fără gluten. Spre uimirea mea, acest pesmet fără gluten m-a lăsat surprinsă într-un mod tare plăcut, nu mă așteptam să fie atât de gustos 😃 M-am bucurat enorm de gustul delicios al acestor snițele, datorat în mare parte și pesmetului de hrișcă. Merită să încercați rețeta aceasta, copiii o să adore aceste snițele dietetice de pui fără gluten 😋❤ Au un miez suculent și o crustă crocantă delicioasă 😋❤
○ cca 720 calorii/rețetă
○ cca 360 calorii/ 1porție
○ 2 porții dacă mâncați snițelele cu salată sau goale, fără pic de garnitură…( nu prea merg simple, mai bine le puneți și un sos de hrean ori Sos picant de capia cu roșii
Sos dietetic de iaurt cu usturoi
○ 3 porții dacă mâncați cu piure sau cartofi la cuptor, cu orez sau oricare altă garnitură
Ingrediente snițele dietetice de pui fără gluten
○ 300g piept de pui
○ 80g pesmet de hrișcă fără gluten
○ 1 ou
○ 2 linguri de făină Schär fără gluten mix universal
○ 2g sare
○ 1g piper
○ 2g boia
○ 1g pudră de usturoi-opțional
○ 1 lingură de ulei de măsline pentru stropit snițelele înainte de a fi coapte
Mod de preparare snițele dietetice de pui fără gluten
Prima dată am dat drumul cuptorului la 220°.
Am scos carnea din frigider cu o 30 de minute înainte să mă apuc de rețetă (carnea trebuie să fie la temperatura camerei). Apoi am măsurat condimentele, am pus oul într-o farfurie adâncă și l-am bătut. Pesmetul de hrișcă l-am pus pe o farfurie întinsă. La fel și făina fără gluten am pus-o pe altă farfurie întinsă. Acum că aveam totul pregătit, am tăiat pieptul de pui în trei felii egale ca grosime. Au cam 1,5cm-2cm fiecare felie în parte. Dacă aveți un piept de pui pui mai mic sau mai mare, tăiați carnea tot la dimensiunea menționată mai sus, nu în bucăți egale numărului meu de felii din rețetă, altfel se usucă si carnea devine fada si tare, aroape imposibil de mâncat în acest caz sau nu se gătește suficient dacă sunt prea groase feliile și puiul în sânge nu este comestibil. Puiul nu se gătește precum rața ori vita.
Să continuăm. Se amestecă condimentele și se presară pe ambele părți ale feliilor de pui. Se lasă cam zece minute așa, pe masă, ca să se întrepătrundă aromele, apoi se trece la etapa următoare. Se dau bucățile de carne prin făina fără gluten și scutură excesul. Se dau pe rând prin ou apoi prin pesmetul de hrișcă. Se pun snițelele în tava tapetată cu hârtie de copt, se stropesc cu puțin ulei și se coc 15-16 minute la 220°, pe treapta mare a cuptoarelor pe gaz.
Eu folosesc uleiul acesta.
Proaspăt scoase din cuptor.
Sunt excelente alături de o salată, de un orez fiert, de legume la cuptor ori de un piure fără lactoză. Au ieșit niște snițele dietetice extraordinar de gustoase. Să încercați rețeta neapărat și să reveniți cu feedback ❤ Eu am mâncat aceste șnițele dietetice cu legume la cuptor si sos de hrean cu sfecla rosie coapta.
Buna ziua.De unde ati cumparat pesmetul?Multimesc
Buna ziua. De aici il am, se pare ca momentan nu mai au in stoc https://www.nosugarshop.ro/ro/products?query=pesmet
Puteti cauta si pe alte site-uri, sigur gasiti. Eu am primit pesmetul comandat de la o prietena, impreuna cu alte produse fara gluten.