Carne Carne de pui Rețete rapide

Pulpe de pui cu ciuperci la tigaie-rețeta dietetică


Pulpe de pui cu ciuperci la tigaie. Rețeta dietetică de pulpe de pui cu ciuperci. Rețeta rapidă de pulpe de pui cu ciuperci.

 

Pulpele de pui sunt tare îndrăgite de noi. Fac destul de des pulpe de pui ori de curcan, uneori le pregătesc la grătar, alteori fierte sau la cuptor. Sunt tare gustoase gătite cât mai simplu posibil. De data aceasta am combinat carnea de pui cu câteva ciuperci și bine am făcut, nu am regretat o clipă, totul a ieșit delicios. A ieșit ceva grozav din câteva ingrediente simple pregătite rapid.

Despre ciuperci si carnea de pui:

Beneficiile cărnii de pui cu cele ale ciupercilor sunt asemanatoare. Au cam aceleasi minerale( potasiu, seleniu, magneziu, sodiu, fier, zinc), vitamine (complex de vitamineB, vitamina D). Știați că ciupercile sunt singurele legume care conțin  această vitamină? Ciupercile în plus au și multe fibre și un conținut ridicat de apă, ceea ce ajută la o mai bună digestie. Cele două  ingrediente combinate aduc un aport important de proteine, atât vegetale cât și animale, de acea oferă o sațietate pe un timp mai îndelungat.

● 730 Calorii/rețetă

● 2-3 porții/rețetă

Ingrediente

● 300-350g pulpe sau 2 pulpe dezosate/fără piele

● 2g sare

● 2g piper

● 3g boia/chili

● 2 linguri ulei

● 3 căței de usturoi

● 500g ciuperci proaspete (champignon)

● puțin mărar-opțional (ajută la gustul sărat)

Mod de preparare

Eu am avut pulpe gata dezosate, fără piele, deci am trecut direct la tăiat carnea, dacă nu găsiți pulpe așa, dezosate, trebuie să scoateți voi oasele și pielea de pe ele. Nu vă speriați de asta, că nu durează mult. Puteti să folosiți  pulpe direct de la un pui întreg, cu restul puiului se mai pot găti câteva feluri de mâncare. Pieptul de pui se poate face așa- Piept de pui cu sos alb fără lactoză-fără gluten iar din restul carcasei faceți o ciorba sau o Supă de găină cu legume și usturoi- ca la mama acasă 

Excesul de piele poate ajunge la jumări pentru soți 😜 Eu îl adun într-o caserolă, la congelator. De regulă de la păsări de țară.

Tăiați carnea cubulețe de circa doi-trei cm, asezonați cu sare, piper, boia sau chili și o lingură de ulei(restul de ulei se pune la ciuperci). Amestecați bine să ajungă condimentele pe fiecare bucățică și lăsați carnea în pace cam 20 de minute, timp în care ne ocupăm de ciuperci.

Eu am luat fiecare ciupercă în parte și am clătit-o rapid sub jetul de apă, doar cât să pice pământul de pe ele. Am pus ciupercile la scurs într-o sită cu bol dedesubt pentru colectarea posibilei ape, apoi le-am uscat cu prosoape de hârtie. Trebuie eliminată apa, nu o dorim acolo. Ciupercile dacă sunt curate, crescute într-un mediu cunoscut, nici nu este recomandat să apropii apa de ele, se comportă precum bureții, absorb apă la greu și asta doar ar duce la înmuierea produsului final. Eu îmi doresc niște ciuperci frumos sotate și rumenite, nu fierte 😜 După uscarea ciupercilor, le-am taiat felii de cam jumătate de cm și le-am condimentat și pe ele cu puțină sare, piper și boia, plus o lingură de ulei (puteți pune și două linguri de ulei dacă doriți), voi mai puteți pune și alte condimente care vă sunt pe plac, eu le prefer cât mai simple, să le simt gustul și aroma.

Am pus o tigaie antiaderentă pe foc mare, când s-a încălzit am adăugat carnea bucată cu bucată, în acest fel nu se lipesc bucățile între ele și se rumenesc frumos (nu am adăugat nici un pic de ulei în tigaie, este suficient cel din marinadă să dea gust și culoare frumoasă), se caramelizează și dă gust preparatului.

După ce am gătit carnea 5 minute pe o parte și încă 3/4 minute pe cealaltă, am  scos-o într-o farfurie și am trecut la tura doi de carne, am gătit-o ca mai sus. După ce și a doua tură s-a rumenit frumos pe ambele părți, am scos carnea în aceeași farfurie și am adăugat și am continuat gătitul cu prima tranșă de ciuperci, tot pe foc mare și în aceeași tigaie antiaderentă, largă. Am gătit ciupercile la foc mare cam 5minute, până s-au rumenit ușor.

Au trecut și cele cinci minute de gătit a turei a doua de ciuperci, acum am adăugat restul ciupercilor gătite, carnea, și usturoiul tocat mărunt, mărar(opțional) și am amestecat bine. Am mai lăsat totul pe foc cam două minute, până și-au împrumutat aromele și gata, am tras tigaia deoparte.

Miroase grozav ❤

Acest fel de mâncare simplu se poate garnisi cu salată sau cu un piure preferat 🥰 Eu am mâncat cu salată simplă stropită cu zeamă de lămâie. Un deliciu 😋❤

Puteți alătura și un sos delicios de iaurt care va împrospeți gustul, rețeta aici

Sau chiar cu un sos de sfeclă cu iaurt și hrean, rețeta aici 

Sau acest sos delicios și dietetic de ardei capia, rețeta aici 

 

 

 


DespreMya Benea

Bună . Eu sunt Mya . Sunt din Galați, am copilărit într-o comună din aproprierea orașului. Am invatat sa gatesc de la mama. Pasiunea gatitului cred c-o am in sange, imi place prea mult sa fac asta :) Daca inainte gateam de toate si experimentam tot in zona culinara, din ianuarie 2020 de cand am aflat ca am hipotiroidie hashimoto autoimuna cronica, stilul meu in bucatarie si in viata s-a schimbat complet. Asa a luat nastere blogul @aromelemyei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.